2 entry daha
  • ezici çoğu dinci olan "türkiyeli" topluluk.

    dinci partilerin ulaştığı oy oranları karadenizlilerin siyasal/kültürel yapısını anlamak için önemli bir gösterge. önde gelen türk karşıtlarının da karadenizden çıktığını unutmamak gerekir. gürcü, laz, müslüman yunan ve müslüman ermeni etnilerden oluşan bir demografiye sahiptir.

    cumhuriyet kurulurken kendini "türk" ollarak tanımlamakta sakınca görmeyen bu çok etnili topluluk, sonrasında, sanki kendilerini türkler zorla "türk" diye tanımlamış gibi türkler'i suçlamışlardır. bu elbette ancak kendilerini kandırmak için sığındıkları bir yalan.

    karadenizliler milliyetçidir. ancak sanıldığının tersine türk milliyetçisi değildir. örneğin bir laz, laz milliyetçisidir. gürcü, gürcü millyetçisidir. müslüman yunan (müslüman) yunan milliyetçisidir. islamcılık ise türkler'e saldırmak için içine saklandıkları "örtü"dür. türk olmayan diğer "müslüman unsurlar" ile birlikte (örneğin kürtler, boşnaklar, kafkasyalılar) hareket ederler. zaman gazetesi gibi islamcı gazeteleri incelediğinizde yazar kadrosunda bu tabloyu görebilirsiniz. bir tane bile etnik türk yoktur. aynı şey akp gibi islacmı partiler için de geçerli.

    ayrıca:

    (bkz: hrant dink)
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap