4 entry daha
  • favre yönetimindeki fc zurich formasını giyen daniel gygax, blerim dzemaili, xavier margairaz, steve von bergen ile gökhan inler, ortaya koydukları performansla isviçre ulusal karmasına seçildiler.

    lucien favre, idâre ettiği bütün takımlara mücadeleci bir hücûm futbolu benimsetir.

    bu anlayış ile hertha berlin gibi vasat bir takımı bundesliga’da dördüncülüğe yükseltmiş, avrupa kupaları’na katılmasını sağlamıştır.

    nacizâne, lucien favre denilince benim aklıma hemen 2008/2009 bundesliga mevsiminin ikinci yarısında berlin’de bayern münih ile oynanan o efsâne maç gelir.

    bir cumartesi günüydü. buz gibi bir berlin soğuğuydu. berlin olimpiyat sıtadı hıncahınç doluydu. 74.700 seyirci ile bütün biletler satılmıştı. ikinci sıradaki fc bayern münih, şampiyonluğa oynuyordu. hertha da üçüncü sıradaydı. mevsimin en önemli maçlarından biriydi. hertha’da kaptan arne friedrich uzun süren bir sakatlığın ardından ilk kez oynayacaktı. marko panteliç, pal dardai...

    nihâyetinde, hertha favre’nin yüklediği savunma yaparak hücûm eden taktiğiyle bayern’i 2-1 yenmeyi başardı ve liderliğe yükseldi. bayern’de 3’üncülüğe geriledi...
184 entry daha
hesabın var mı? giriş yap