31 entry daha
  • tse görev başına!

    rica ediyorum şu gözleme porsiyonlarına bir standart getirin artık. oturun, yiyin, için, ölçün, biçin. ama bir standart oran muhakkak yakalayın. resmî gazetede falan yayınlayacaz diye uğraşmanıza gerek yok. prosedürü direkt geçebilirsiniz. siz bana söyleyin, ben buradan ilan ederim.

    geçen gün bir yerde karnımız acıkınca ayıptır söylemesi gözleme yiyelim dedik. ben dedim 1 tane alayım, o bana yeter, yetsin yani. gele gele avuç içi kadar iki parça geldi. efendim, bilirsiniz, gözlemenin yancısı çok olur. "yok ben o işi gördüm" diyen kıyın kıyın kenardan yanaşır, gözleme parçasının birini parmak uçlarıyla yuvarlayıverip ağzına atıverir. işte bu yancılardan birisi de ortamda var olunca, kaldı mı bana bir parça. doyumluk değil tadımlık oldu, buna da şükür deyip nefsimizi körledik. yine bugün başka bir yancıyla başka bir mekanda gözleme siparişi verdik. bu sefer akıllı davranıp 2 adet söyledim. böyle fırıncı küreği büyüklüğünde ben diyeyim 5, siz diyin 6 parça geldi bir porsiyonda. ye ye bitmiyor. yancının yancısı bile doydu, tabakta hâlâ 3 parça vardı. kıyamadık tabi, paket yaptırdık. ama o da bir sürü mesai işte.

    diyeceğim tombul kollarındaki burma bilezikleri una bulanan gözlemeci teyzelerim, bi karar verin, gerekirse teşkilatlanın, örgütlenin. bu kutsal sektörde söz sahibi olun, standartları belirleyip tse'ye bizzat başvurun. zaten kafası karışık bir kimseyim, bana üçün beşin hesabını yaptırmayın rica ederim.

    nâcizane bir öneri, 25 cm. tefal yanmaz tava ölçüsü iyi bak. artı birimle bana yetiyor o porsiyon. lütfen.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap