3 entry daha
  • heteroseksüel erkeklerde kadınlara göre daha çok gözlemlenir..

    heteroseksüel erkeklerin çoğu , biseksüel kadınları cinsel fantezi objesi haline getirdiklerinden olsa gerek, bifobik eğilimlerini genelde biseksüel erkeklere yönlendiriler. homofobinin temelininde olduğu gibi erkeğe bahşedilen rollere, bizzat erkeğin kendisinin aykırı davranması sebebiyle geliştirdikleri korku ve nefret güdüsü burada da hakimdir. yine kimi hetero kadın da, biseksüel erkeklerin hemcinsleriyle yaşadıkları cinselliği, öğretilmiş ahlakçılığın baskın gelmesi sebebiyle genelde onlara dokunamamak şeklinde bir refleksle karşıladıklarından, nadir de olsa biseksüel erkeklere bifobik davranışlar sergileyebilirler.

    bunun yanında eşcinsel bireylerde de sıklıkla görülebilir.

    fobi türünden her kavram içinde nefret ve korku barındırdığından, homofobik, transfobik, bifobik tüm kişilerin psikolojik bazı sorunları vardır diyebiliriz. bifobi asla kabul edilemez ama eşcinsellerin bir kısmının bifobik olmasının sebeplerini anlamak ve bilmek gerekiyor.

    kimi eşcinseller gerek sevgili, gerek cinsel partner bulmada ne yazık ki hetero bireyler kadar şanslı olamıyorlar. bizim gibi muhafazakar kapalı toplumlarda bu daha zorlu bir süreç gerektiriyor. hayatı, duyguları ve cinselliği paylaşacak bir arkadaş bulunmadığı zaman da doğal olarak yalnızlaşma sorunu yaşanıyor. yalnızlık hissi, bastırılmış duygular ve toplum yaşamındaki yaşanan ayrımcılık kişide çeşitli problemleri de ortaya çıkarıyor. biseksüel kişilerin her iki cinse karşı duygusal ve cinsel etkilenmeleri,kimi eşcinsel bireylerde güvensizlik, terkedilme korkusu ve dolayısıyla da yalnızlık fobisini tetikliyor. bu sebeple bazı eşcinseller biseksüelliğe önyargı taşıyabildikleri gibi, bifobik davranışlar da sergileyebiliyor.

    ben bifobik eşcinselleri yukarıda yazdığım sebepler dolayısla bir nebze de olsa anlayabiliyorum ama biseksüeller için de hayatın "oldukça zor " olduğunu, onların da duygularını bastırdıklarını ve "saklandıklarını" unutmamamalarını diliyorum.

    (bkz: biseksüellik/@mimiko)
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap