13 entry daha
  • sene 2001 diye başlamanın farz olduğu bu entariye sene 2001 diye başlamak istiyorum ben de.

    sene 2001. 2000'den 1 sene sonra, 2002'den 1 sene önce. giderken sağda dönerken solda. "oturun diyor kendileri". lise 1'deyiz o vakit. mart sonu nisan başı bir c4, bir parça tesirli tnt ile eşdeğer şekilde patlamıştı bu şarkı. sokakta insanlar kolları yere paralel şekilde önlerine doğru uzatarak titreme hareketi yapıyorlardı sürekli. işe, okula, hastaneye, yaşlı teyzeler güne bu şekilde gidiyordu. 1996'da hortlayan deli dana hastalığının bir sonucu olarak bu tür hareketlerin görüldüğü uzmanlarca tespit edilmişti ne yazık ki. kimilerine göre de ekonomik krizin yol açtığı beyinsel travmaların dışa vurumuydu bu hareketler.

    okul servislerinin de bir numaralı şarkısıydı ayrıca. (bkz: okul servislerinde topluca müzik dinlenen dönem). öyle ki burnundan kıl aldırmayan her daim kuul ve alternatif takılan bizim okulun gençleri bile serviste son ses dinliyorlar, "dere akayi dere iki ucu bi yere iki ucu bi yere" diye çığırıyorlardı. duman'ın kasedinin bokunu çıkarmış bu nesil 360x2 derecelik bu tarz değişiklikliğiyle beni hayretler içerisinde bırakıyordu adeta. elemanın walkmaninde hiç unutmuyorum p o d - sleeping awake'den sonra davut güloğlu - oy nurcanım nurcanım geliyordu. bu iki alakasız tarzı bir adet 90'lık raks kasedinde nasıl buluşturdu hala düşünmekteyim. kısacası insanlar hem nefret ediyor hem de istemsizce defaatle dinliyorlardı.

    o değil de artık nasıl bir nefret edildiyse 11 yıl geçmiş bi allah'ın kulu da tutup sözlerini yazmamış lan. mozambik'teki yerli grubun şarkısının bile sözlerinin yazıldığı bu mecrada bir zamana damgasını vurmuş bu şarkının sözlerinin yazılmayışı türk insanına yapılmış büyük bir ayıptır. bi uşak çıksın da yazsın artık hakkaten ayıp lan.

    "bugün dere taşar mi, taşar beni aşar mi da taşar beni aşar mi
    ha bu rizel'u uşak inan sensuz yaşar mi, ha bu rizel'u uşak inan sensuz yaşar mi"
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap