• söz konusu esnafın hakettiğini almış olması durumudur.
    küçüklüğümden beri bodrum'a sayısız kere gitmişliğim var, son 7-8 yıl içinde bodrum'u ilk defa görenler o parlak dönemleri bilmeyebilirler; barlar sokağında tek sıra halinde hatta bazen yan dönerek yürümek zorunda kalınan, rezervasyon olmadan herhangi bir mekanda oturamayacağın, halikarnas'a elini kolunu sallayarak giremeyeceğin zamanları kastediyorum. bu hıncahınç kalabalık elbette hem yerli hem de yabancı turist akınından kaynaklanıyordu.
    işte tam bu zamanlarda bu muhterem bodrum esnafı dükkanına giren yerli turiste adeta köpek muamelesi yapar, sorduklarına zorla cevap verir, suratına bakmazlardı. daha fazla para bırakan ve kazıklaması daha kolay olan yabancı turistin ise kıçını yalamaktan hiç utanmazlardı; onlardan kazandıkları para da fazla fazla yettiği için iyice götü kalkardı bu arkadaşların.
    tabi her şereften yoksun şahsiyetin kaçınılmaz sonu olarak gün geldi devran döndü; başka tatil beldelerinin cazibesinin de artmasıyla sayısı azalan yabancı turist "all inclusive" otellerde kalıp sokağa çıkmamaya başlayınca bu arkadaşlarda dükkanda sinek avlama modası baş gösterdi.
    zamanla ağzı kokmaya başlayan esnaf dükkan önüne sandalye atıverdi. gelen geçen yerli turiste iki kuruşluk alışveriş yapsın diye türlü yalakalık yapmaya başladı. eskiden bara adam almayan tipler sokaktan bara adam çağırmaya başladılar ve üç kuruşa muhtaç hale geldiler, pek de yakıştı bu durum ahlak yoksunu bodrum esnafına.
    geçen akşam bir hediyelik eşya mağazasına girdim, "bu yüzük ne kadar kardeş?" diye sordum. "x tl efendim" diye yanıt verdi. "hımm ucuzmuş, ama bu yüzük için çok pahalı, buna x/5 tl veririm." "canın sağolsun abi siftah senden bereket allahtan.."
    saate baktım 22:00.
    kolumu indirir indirmez ağzının ortasına yumruğu geçiriverdim. dişlerinin dudaklarını kesmesi sonucu ağzı kan içinde peltek peltek : "abi noldu ne hata ettik?" diye soruverdi.
    "şimdi çık dükkanın önüne, 3 kişiye bu yüzükten hediye et, bundan böyle de bu yüzük x/10 tl'ye satılacak."
    arkamı dönüp oradan uzaklaşırken ağlamaklı bir sesle "buyrun efendim mağazamızın hediyesi, yüzükler x/10 tl efendim" dediğini duydum.
    bu da bodrum esnafından köpek muamelesi görmüş herkes adına görevimi yerine getirdiğim garip bir anımdır işte.
223 entry daha
hesabın var mı? giriş yap