4 entry daha
  • çocukluğumun bazı belirli yıllarını ele geçirmiş olan nes oyunu.

    o zamanlarda da sempati duyduğumuz tecmo firmasının oyunudur, aynı adlı anime serisini baz alır.

    oynanışı bir futbol oyunundan ziyade taktik ve rpg öğeleri bulunan sıra bazlı karma bir oyundur.

    nasıl oynandığını anlatmayacağım, 80'lerde doğan, atari çağını yaşayan herkesin oynaması lazım, oynamayan kendinden utansın, ne diyim.

    ben anılarımı anlatmayı tercih edeceğim.

    ortaokul yıllarımda oynuyordum bunu, o zamanlar daha türkçeyi yeni öğrendiğimiz için oyunu biz arapça sanıyorduk* niyeyse gerçi bu oyunun sanırım arapça versiyonları da piyasada bulunuyormuş. şifreleri almaya bilmediğimiz için 8. veya 9. takımda kaptanı demirdöküm diye tabir ettiğimiz kata kata kayan bir eleman olan takıma yenilince geriye gider tekrar denerdik. bir gün bu işten gına geldi ve adaptörü açık bırakalım valideye çaktırmadan dedik ve birkaç gün sonra da oyunu bitirmiştik. oturduğumuz bölgede artık bizi tanımayan yoktu, herkes bunlar tsubasa'yı bitiren kişiler diye bahsederdi. daha sonrasında şifre almayı öğrenmiştim ve bu şifreleri harita metod defterine geçirip etrafımdaki tanıdıklarıma kah para yoluyla kah başka değerli bir şey karşılığında takas ediyordum. özel bir şifre ile oyunun iki kişilik olduğunu söyleyen bir eleman az paramızı yememişti* ve verdiği şifre hiçbir işe yaramamıştı, bunun yerine oyuncuların güçlerini arttıran özel şifreleri ele geçirmiştik. 18. takımdan falan başlayıp herhangi bir topçunun vuruşunda ağlar deliniyordu.

    rahat 4 5 kere bitirmişimdir, nes'de ve pc'de emulatorle çok kez bitirdim. özellikle müziklerini asla unutamam, herbirisi birer şaheser niteliğinde, bir gün olur da müzik dünyasına atılırsam her çıkardığım albümde bunlardan bir tanesini bonus şarkı olarak çalarım. ayrıca müzik diyince aklıma geldi daha sonrasında bu oyuna benzer hatunların top oynadığı sanırım adı toho soccer olan bir oyun da çıkardılar, müzikleri bile aynıdır.

    bu tarz bir karma* oyun bir daha gelmemiştir, dolayısıyla böyle bir ganimet varken herkes yararlanmalı, herkes tsubasa oynamalıdır. tsubasa oynamadan ölmeyin.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap