6 entry daha
  • kahramanlarını diş gıcırdatan tiplerden seçmeye özen gösteren yazar.

    mistborn üçlemesinin birinci cildinde 9, ikinci cildinde 19, üçüncü cildinde 18 kere olmak üzere toplamda 46 kez "gritted his/her teeth" kalıbını kullanmış. elantris'te ise bu sayı 10'da kalmış, warbreaker'da 14 olmuş. on ciltlik bir seri olacağını haber verdiği the stormlight archive serisinin epey bir hacimli birinci cildi the way of kings romanında ise bu sayı 16. kahramanların zaten tümden bir garip olduğu alcatraz versus serisinde ise toplam dört ciltte yalnızca 11 kez kullanmış bu ifadeyi (bu da normal çünkü o alemde işler biraz başka türlü yürüyor).

    the wheel of time serisinin son cildinin birinci bölümünde (the gathering storm) kişisel rekorunu kırmış: 35. (gariptir, bir sonraki ciltte -towers of midnight- ise yalnızca 2 kez kullanmış)

    aleppod, zamanında robert jordan için '"the water was cold and wet" ve "there was sweat in his voice" gibi cümleleri kurmakta ısrar ederse elimde çekiçle tabutuna doğru koşmaya başlayacağım adam.' tanımını yapmıştı (bkz: #3206803), gerçekten de bazı ifadelerin çok sık tekrarlanması insanda kulak tırmalanmasına sebep olabiliyormuş.

    (sanderson'ı sevdim. bu alışkanlığı nazar boncuğu olarak görme taraftarıyım)
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap