4 entry daha
  • http://www.gelkont.gov.tr/content.aspx?id=18

    verimden bahsedilmiş de, 3 tane üst kurulun toplamda 1.000 kişiyi bulmayan personel iile birkaç bin kişilik vergi denetmenlerinin ne kadar matrah farkı bulduğu ortada.

    ben hiçbir kurumu küçümsemiyorum. sonuçta, bunlar vergi denetiminin en önemli yapıtaşlarıdır. kızdığım nokta, verim analizinin hatalı yapılması.

    sanki bddk,spk, güm kont., güm müf. gibi kurulların personelleri özel sektöre transfer olmuyor? 10 senelik görevini dolduran birçok kariyer meslek mensubu bugün özel sektöre geçiyor ama nedense huk, mtk ve gel kont. personellerinin transfer edilmesi göze batıyor.

    bddk yeminli murakkıpları hakkında şöyle bir entry var mesela: (kaldı ki, altına imza attığım bir yazıdır, murakıplar devletin en eğitimli personellerinden biridir.)

    (bkz: bankalar yeminli murakıpları/#16208372)

    "bununla birlikte bankalar yeminli murakıbı mesleğindeki kimselerin bilgi birikimlerine binaen sektörde aranan kapasitede bankacı olmalarından dolayı 10-15 sene çalıştıktan sonra özel sektöre geçmesi yaş ortalamalarının oldukça az olmasına neden olmaktadır"

    işin özü şudur: kimse kimseyi kandırmasın. devletin yetiştirdiği birinci sınıf personel çeşitli özlük haklarını elde ettikten sonra, özel sektöre geçiyor. bu durum sadece maliye denetçilerine has bir durum değil. üst kurulların birleştirilmesi yerine kalifiye personelin özel sektöre geçme imkanları kaldırılsa daha iyi olur.

    ayrıca günümüzde birçok kariyer meslek mensubu gerekli şartları sağladığı takdirde ve teamül sırasını beklediğinde* yurtdışında yüksek lisans, doktora çalışmaları yapabiliyor. spk uzmanı, bddk murakkıbı, merkez bankası uzmanı, dpt, dtm nerdeyse kpss a kadroların tamamı bu olanaklardan yararlanıyor. yani sadece maliye denetçilerine sağlanan bir imtiyaz eskiden yok idi. neden bunlar sanki maliyecilere sağlanan bir imtiyaz gibi kamu sistemini bilmeyen insanlara aktarılıyor, anlamış değilim.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap