3 entry daha
  • hep il olma hayali ile yaşayan bir ilçedir. aslında kasaba desek daha doğru olur.
    turgut özal mitingde, "sizi il yaparım ama bana oy verin" diyince, "saol kalsın. biz halk partili bir kasaba olarak kalalım" demişlerdir.
    akşehirliler, genelde cimri olurlar.
    ancak inanılmaz derecede misafirperverdirler. aynı gün içersinde bir kaç ev ziyareti yaparsanız, çatlayacak kadar yemek yedirirler. "yok almayayım, doydum" falan türü laflar kar etmez.
    hıdırlık tepesi ve nasrettin hocamızın türbesi mutlaka görülmelidir.
    hocanın türbesine gitmişken dünyanın ortasına da bir ayak basmadan geçmeyin.
    yıllardır düzenlenen nasreddin hoca şenlikleri'nin son bir kaç yılda geniş katılımlı ve bol etkinlikli geçmesi de şahsımı hem şaşırtmış, hem sevindirmiştir.
    bu şirin ilçemizin bir de gölü vardır. son yıllarda sık sık donduğu için balıkçılık tehlikeli bir hal almıştır.

    bir de akşehir'le ilgili şöyle bir hikaye anlatılır.
    kurtuluş savaşı yıllarında gazi mustafa kemal ilçeye gelir. paşanın geleceği yer önceden - o zamanki fakirliği de düşünün - herkesin kendi evinden getirdiği eşyalar ile donatılır. kimi halı, kimi koltuk, kimi masa, kimi şunu bunu getirir.
    paşa gelir, askeri bir takım planlar yapılır, mekanda bir süre takılır. derken paşa gider ancak bir zaman sonra hesapta olmayan bir dönüş yapar. bir bakar ki konakladığı yer bomboş. herkes hemen eşyası almış, mekanı boşaltmış. rivayete göre gazi bu duruma çok kızar ve akşehir'i kurtuluş savaşı'nın merkezi yapmaktan vazgeçer.
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap