3 entry daha
  • esasında emlakçının olması yani yapması gereken görevi şudur;

    -emlakçı alıcı ile konuşur
    -emlakçı satıcı ile konuşur
    -emlakçı sayesinde alıcı ile satıcı biraraya bile gelmeyebilir (bu nokta önemli)
    -emlakçı pazarlıkları yapar, iki taraf içinde uygun koşulları sağlar.
    -emlakçı eğer arsa alım satımına aracı ise, arsanın kitlesini falan temin eder ve alıcıya iletir
    -emlakçı daire alım satımı yapıyorsa alıcıya bilgileri yine doğru temin eder.

    ticaretin sonuna kadar ilgilidir. satış işlemi yapılırken bile tapuda bulunur taraflara yakınlık kurar. işlem sonucu hakettiği parasını anasının helal sütü gibi alır gider.

    işte ben bu emlakçıyı takdir ederim.

    lakin ülkemizde emlakçılık nasıl yapılıyor, kısaca anlatayım. (inşaat sektöründe çalışıyorum)

    emlakçı geliyor, abi şu az ötede bi arsa var, 9 daire çıkıyormuş, 180 metre kare inşaat alanı var. git bi bak diyor mesela. gidiyorsun bakıyorsun. kitle var mı elinde diyorsun? yok abi diyor. alabilir misin? abi ben anlamam kitle ne ya diyebiliyor. neyse gidip uğraşıyorsun kitle, kot bok püsür alıyorsun. meğer 4 dairelik arsa. yola terk var, arkadan çekme var oldumu arsa sana 90 metre kare. ulan diyorsun senin mına koyim. neyse satıcı kim? emlakçı satıcı mehmet diyor. ee konuştun mu mehmetle diyorsun. yok abi sen konuşsan daha iyi olur diyor. hay senin kafanı sikim diyorsun. neyse mehmeti buluyorsun. mehmet mırın kırın derken en son fiyatta anlaşıyorsun mesela. ama arsa esasında çok kıymetli değil. yine de idare eder.

    mesela atıyorum 100bin tl ye anlaşıyorsun. satıcı hadi yarın görüşürüz olayı kesinleştirirz diyip gidiyor. veeeeeee işte tam zamanı.

    o 3 gündür gerizekalılar gibi yanında sus pus oturan emlakçı bir anda aslana dönüşüyor. abi bana artık 3bin tl verirsin diyor. o ne diyorsun? ya abi satıcıdan alamam ben para şimdi ayıp olur adama nasıl diyim. sen onun parasını da verirsin dimi diyor. niye verim lan 1500 tlni veririm sadece diyorsun.
    ya olur mu benim hakkım var falan diyor. lan diyorsun ne hakkı? tek yaptığın arsayı işaret etmek. 4 gündür verdiğin tek emek parmakla yer göstermek. 1500tl alıyorsun bunun karşılığında. yok ya olur mu sen hak yiyorsun falan diyor. adamı karşında ağız burun kırasın geliyor.
    3 gündür tek bir emek harcamadan durmuş adam senden 1500 tlden fazlasını hakettiğini iddia ediyor. delirtici bir durum sahiden.

    ama maalesef türk emlakçı piyasası böyle. bize göre emlakçılık tamamen parmakla yeri göstermekten ibarettir. gösterdiğin anda %3 komisyon senin olmalıdır. diğer aracılık faliyetleri umrunda değil adamın.

    futbol menejerleri var ya hani bir de. komisyonculuk yani. hah işte düşünkü futbolcu menejeri mesela bobonun menejeri arasın lyon kulübünü abi bak bizde bobo var desin kapasın telefonu. sonra herşeyi bobo hallletsin kendi. lyon ile görüşsün anlaşsın çabalasın. anlaşsın. bobo herşeyi kendi haletsin. sonra menejer gelsin 1 milyon komisyonumu alırım ha hahahaha desin. ne kadar gerizekalıca oldu değil mi? evet öyle.

    sözün özü, bu paraya icim acıyor benim genelde. haketmiyorlar çünkü. ancak hakedeni, yani asli emlakçı görevini yapan adama da helal olsun diyerek veriyorsun.
249 entry daha
hesabın var mı? giriş yap