80 entry daha
  • michelangelo antonioni hakkında, "fellini, kurosava ve buñuel tarkovski'yle aynı yolda ilerlediler. antonioni ise kendi yolunu benimsemişti, ölüp gitmiş, iç sıkıntısıyla havasızlıktan boğulmuş bir yoldu bu." demiştir.

    orson welles hakkında, "bence, kendisi ayaklı dalavere. içi bomboş. ilgi çekici yanı yok. tatsız tuzsuz. bende de bir kopyası olan yurttaş kane'e gelirsek, eleştirmenlerin gözbebeği oldu bu film, düzenlenen anketlerin tepesine yerleşti daima, ama bana sorarsanız, müthiş sıkıcı bir film derim. her şeyi geçtim, oyunculuklar beş para etmezdi. şu filme bu kadar saygı duyulması kesinlikle inanılır gibi değil." demiştir.

    jean-luc godard hakkında ise, "kendisinin hiçbir filminden zevk alamadım açıkçası. yapaylık ve çakma entelektüelizm kokuyorlardı, ha bir de acayip tatsız tutsuzdular. sinematografik açıdan gayet yavan ve son derece sıkıcıydılar. godard kafa ütülemeye iyi geliyor yahu. filmlerini eleştirmenler için çekiyor. masculin, féminin isimli bir filmini isveç'te çekti hatta. öyle sıkıcı filmdi ki, bezmiştim resmen." demiştir.

    demiştir de demiştir. kaynak
335 entry daha
hesabın var mı? giriş yap