• bu kişiler karşısındaki insana bakınca tabiri caizse ne mal olduğunu anladığını varsayan tiplerdir.. ama hiçbir boktan anlamazlar.. aralarında az buçuk işten anlayanı da vardır fakat bu grubun çoğu dallamadır.. insanlara önyargıyla yaklaşırlar.. istedikleri kadar tahsil yapsınlar, istedikleri diploma ellerinde olsun kendilerini bulundukları şablon dışına çıkarmayı başaramayacaklardır..

    kendi üzerimden örnek vereyim.. bir senedir saçlarım uzun.. uzun dediysem öyle belime gelecek, toplanacak şekilde falan da değil yani.. kulaklar kapanacak seviyede işte.. neyse durum şu ki; bir sene öncesine kadar benimle tanışan insanlar hep hakkımda şöyle düşünürlerdi.. yüzüme de söylüyorlardı ya da kulağıma geliyordu işte.. akrabalar, arkadaş çevresi vs vs..; " probuscu iyi çocuk, vay şöyle efendi, şöyle kibar, yardımsever, arkadaşcanlısı " herkes etrafımda bir sevgi pıtırcığı olmuş böyle.. kimse görünüşte beni takmıyor havalarda ama laf açıldı mı benden iyisi yok..

    arkadaş lise bitti ben saçları uzatmaya başladım üniversiteye başladık falan probuscu aynı probuscu değişen hiçbir şey yok hatta gün geçtikçe daha iyi bir adam oluyor falan gel gör ki çevresindekiler onun değiştiğini artık farklı biri olduğunu düşünüyor..

    beni takmaz tavırdaki adamlar kanki çekmeye başlıyor.. yeni tanıştıklarım eskiden tepeden bakarken şimdi pek bi candan olmuş ama arkamdan konuşulanlar : " probuscu üniye başladı ya. artiz oldu la " şekline dönmüş.. yok vallahi aynı be ! garibime giden nokta bu değil aslında.. biraz konu dışına çıktım.. konuya dönecek olursak asıl sıkıntım yeni tanıştıklarım..

    tanıştığım kişiler dediğim gibi çok candan davranıyor, samimiler ama ardımdan gelen laflar kulağıma hiç hoş gelmiyor.. " bu çocuğu gözüm tutmadı " , sevgilime millet gelmiş " bu seni aldatır " diyenler.. " görünüşü güven vermedi bana, seni yarı yolda bırakır " diyenler.. " bu çocukla en fazla üç ay, sonra seni bırakır " diyenler..

    ne oluyonuz yahu !!! ee daha geçen sene ben güvenilir biriydim.. tertemiz çocuktum.. şimdi nasıl kaka oldum iki günde.. büyüklerim geliyor sigara tutuyor; içmiyorum dediğimde bugün inanmıyorlar dün inanıyorlardı.. teki gel şurdan iki bira alıp içelim deyince.. abi içmiyorum ben dediğimde dün inanıyorlardı bugün yeme beni hadi diyorlar..

    ulan siz kimsiniz be.. insan sarrafı mı kesildiniz başıma ? saçımızı uzattık, üniversiteye gittik ortama girdik diye değişmemiz mi lazım.. değişim hep bu yönde mi olmalı.. üniversiteye giden, giyim tarzını değiştiren, dış görünüşünü değiştiren herkese ön yargı ile mi bakılmalı..

    kulağımda kulaklık müzik dinliyorum ne dinliyosun diyenlere atıyorum in flames diyorum.. cevap şu "bu tiple metal mi dinliyosun çok şaşırdım.." ulan gerizekalı metal dinliyoruz diye onlar gibi mi dolaşmam gerekiyor..

    kurtulun şu şablonlardan.. bırakın önyargıları.. doğru sandığınız her şey yalan.. kendinizi eleştirmeyi öğrenin.. empati kurmayı öğrenin.. başkalarında eksik, açık aramaya çalışmayın.. hadi uğraştınız diyelim.. açığını bulamazsanız gözünün üstünde kaşın var misali ota boka saçına başına vurmayın olayı tamam ?

    hadi kalın sağlıcakla iyi sabahlar..
hesabın var mı? giriş yap