7 entry daha
  • hazır uzun bayram tatili de geliyorken, 1 ekim'de yürürlüğe gireceğini de öngörerek başta avukat ve hakimler olmak üzere tüm uygulayıcılar tarafından şöyle bir güzel baştan sona okunması gereken kanun.

    bu konuda iki katkıda bulunmak istiyorum. ilki şu; piyasaya eski - yeni kanun şeklinde karşılaştırmalı metinler çıkmaya başladı, burada biraz titiz davranın ve özellikle yazarına bakın diyorum, benim önerim, kendisi de çok yetkin bir hakim olan mehmet akif tutumlu'nun hazırladığı ve seçkin yayınları'ndan çıkan "karşılaştırmalı hukuk muhakemeleri kanunu ve ilgili mevzuat" isimli eseri. kitaba şuradan ulaşmak mümkün: http://www.seckin.com.tr/…-mehmet-akif-tutumlu.html

    ikinci katkı ise şu şekilde, ankara barosu, geçen aylarda, yeni yürürlüğe giren kanunlarla ilgili bir takım seminerler düzenlendi. bunlardan bu kanuna ilişkin olanını da hakan pekcanıtez ile birlikte süha tanrıver verdi ki birisi kanunu hazırlayan komisyon başkanı diğeri de üyesi. bu semineri ankara barosu eğitim merkezi (abem) den ücretsiz olarak dvd şeklinde temin etmek mümkün. bir telefona bakıyor.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap