6 entry daha
  • basılması gereken kitapları yetiştirmek için bir günlüğüne matbaada çalışmış bir adam olarak, yeni kitapların kokusunun büyük oranda formaların yapıştırılması için kullanılan tutkaldan geldiğini söyleyebilirim. bunun niye hoş geldiğini açıklamaya bile gerek yok.
    kitap eskidikçe, ortamdaki nemi de alacağından, azalan tutkal kokusunun üzerine kağıdın elde edilme sürecindeki kimyasalların nemli ve muhtemelen karanlık ortamda tepkimesinden kaynaklanan diğer kokular eklenecek ve eski kitap kokusu dediğimiz rayihayı oluşturacaktır. aslına bakılırsa bu rayihayı ben de severim. yine de, son 400-500 yıldır uygulanan üretim şeklinden kaynaklanan bu rayihanın kitap ideası üzerine eklenmesi anlaşılır olmakla birlikte, kitap ideasının tümünü oluşturduğunu düşünmek ancak "çakma entelektüel" düzeyde gerçekleşebilir sanırım.
    bir de eklemek isterim ki, yeni kondansatör kokusu var, yanık devre kokusu var, kedi tüyü ve tozla tıkanmış fanların zar zor burnumuza ulaştırdığı, sıcaktan bayılmış kartların kokusu var, var oğlu var yani. dert etmeyin bu kadar.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap