137 entry daha
  • bir 100 yıl geçse dahil o zamanın politikasında gerçeklere yer olacak bir stanley kubrick başyapıtıdır. bu filmde stanley kubrick'den yönetmenliği peter sellers'dan oyuncu nasıl olunur onu çok iyi görebilirsiniz.

    --- spoiler ---

    dr. strangelove karakteri kitapta olmayıp , kubrick ve kitabın yazarı tarafından filmde yaratılmış. çok zekice bir karakterdi. kontrol edemediği sağ eli ile nazi selamı verdiği ve diğer eliyle bu selamı bozmaya yönelik kendi ile kavga ettiği sahneler çok komik ve manidardı. ayrıca final sahnesinde "mein führer , i can walk" çığlıklarıyla anlatılmak istenenin ereksiyondan çok ortaya atılan fikrin nazilere yakışır türden bir faşizanlığı olması , dr. strangelove'ı gaza getirecek , hatta ayağa kaldıracak kadar coşturucu olduğunu anlatmaktaydı. aynı zamanda "animals could be bred and slaughtered" lafında ki "katliam" sözcüğünü söylerken ki mimikleri karakterin nazi kişiliğine vurulmuş muhteşem bir detaydı.

    filmin siyah beyazlığı filmin kara-mizah temasını çok daha iyi ambiyanslara taşımış gerçektende. diyaloglar yer yer gülmekten yarıyor.

    "this is the war room , you cant fight in here"

    --- spoiler ---
154 entry daha
hesabın var mı? giriş yap