56 entry daha
  • toplumsal yapıyı oluşturan temel taşların eleştirisi üzerine denemelerden oluşan gündüz vassaf kitabıdır. ingilizce olarak yazılmış, daha sonra zehra gencosman ve ömer madra tarafından türkçeye çevrilmiştir.

    çağdaş yapıyı, rafine totaliter ve kaba totaliter rejimler olmak üzere ikiye ayırmış ve görünenin aksine, rafine totaliter toplumların, onu oluşturan bireyler tarafından içselleştirilmesi nedeniyle çok daha tehlikeli olduğuna işaret etmiştir.

    daha önce yazılan "entry"lerden anladığım kadarıyla, kendisine yapılan eleştirilerin dayanak noktasını; eleştirdiklerinin yerini alabilecek şeylerle doldurmaması oluştumakta. bence bu eleştiri biraz haksız. kendisinden önceki ve günümüz çağdaş sosyo-politik kuramcıları, anarşizmden tutun da komünizme kadar birçok siyasal düzen tasarımı yapmış, bunların pratiğe yansıması ise oldukça arızalı olmuştur. çünkü kapitalist ekonomik yapı, kendini yeniden yaratırken, tam da gündüz vassaf'ın belirtiği gibi, totalizmi, görünür ya da saklı biçimde, kullanmaktan beis görmemiştir.
177 entry daha
hesabın var mı? giriş yap