6 entry daha
  • bahsi geçen kişi, doğru bildiği ve yeri geldiğinde de göğsünü gere gere savunabileceği bir şeyler için inat edip, sonuçta kaybetmiş görünse bile "ben böyleyim" diyen kişi ise, diyecek bir şey yoktur.

    fakat, bu tanımla asıl kastedilen insan, kendisinin de pekâlâ doğrusunu bildiği halde ısrarla aynı şeyleri aynı hatalarla, aynı bencilliklerle tekrarlayan, dünyayı kendisinin etrafında dönüyor sanan ve üstelik bu yapıp ettikleriyle bir şekilde sizin yaşamınıza da etkide bulunan insanlardan biri ise, kesinlikle çekilmez ve size hayatı zindan eden biri olabilir.

    şöyle bir diyalogu sık sık yaşarsınız mesela;

    -bu konuşmuştuk hatırlarsan, bıdıbıdıbıdıbıdı konusunda böyle yapman doğru mu?
    -yea evet ama, bıdıbıdıbıdıbıdı
    -ama kendin de farkındasın değil mi, neden ısrarla bunu yapıyorsun..
    -ben böyleyim yeaa! alla alla!

    sorun, bu kişileri değiştirmeye çalışmak, hele ki kendi doğru bildiklerimize ikna etmeye çalışmak falan değildir. üzerinde uzlaşılmış ve doğruluğu su götürmez şekilde net olan bir durum var; ve bu insan ısrarla aynı hataları tekrarlıyor. fazlaca şişirilmiş bir egodan mı, herşeyi bildiğini sanmanın getirdiği boşluktan mı, yoksa düpedüz bencilliğin suyunu çıkarmış olmaktan mıdır bilinmez; azıcık üzerine gidildiğinde "ben böyleyim yea" diyerek her şeyi bir anda çözüveriyor.

    o dünyanın en önemli, en değerli kişisidir malum, onunla birlikte bir şey yapabilmenizin de tek yolu, her şeyi onun bildiği, onun sandığı ve onun istediği biçimde yapmanızdır. çünkü asla zora gelemez, hiç bir şekilde emek sarfetmez, empati kavramıyla zaten tanışmamıştır ve onun istekleri dışında gelişen her durumda, o yine bildiğini yapar ve kime ne şekilde zarar verdiğinin önemi yoktur.

    hele bir de, artık çileden çıktığınız bir anda "beni böyle kabul et" demesi vardır ki, bendeniz gibi "sende evliya sabrı var yaa" diye tarif edilen birinin bile sabrını zorlayabilir. evet. yaramız var o yüzden dökülüyoruz.
223 entry daha
hesabın var mı? giriş yap