913 entry daha
  • türkiye'de su an popüler romancilar arasinda bu isi en dikkatli ve düzgün yapan profesyonel roman yazari.
    bu adamin notos'ta oguz atay üzerine söyledikleri, dogru gözlemler. baska yerlerde konusmalarini da dinledim. orhan pamuk romani biliyor, sadece yazmayi degil, romanin kendisini biliyor.

    ancak beni tek kendisinden geri tutan sey, geri tutan derken sonucta bütün romanlarini okudum gerci (anilariyla ilgilenmiyorum), bazen fazla profesyonel olmasi. o nabzi eserlerinde göremiyorum. gayet iyi hesaplanmis kurgu, kurguya yedirilmis düsünceler, fikirler, vs. bunlar iyi ama o heyecan yok. ne tanpinar'daki, ne de oguz atay'daki o ruh yok. (ruhsuz degil romanlari öyle anlamayin)

    coetzee'nin waiting for the barbarians'i okuyorum. ve daha da emin oldum, dostoyevski'de de olan o "sey" yok iste. aslinda ayni heyecan, nabizdan dolayi ben dostoyevski'yi de her zaman tolstoy'dan yukarda tutarim. umarim anlatabilmisimdir demek istedigimi.

    eger belki o "sey"i görebilsem, o zaman gercekten rahatca türkiye'deki en iyi iki üc kisiden biri diyebilecegim. tabii o da benim bunu kabul etmemi bekliyordu, degil mi orhancigim?..
2214 entry daha
hesabın var mı? giriş yap