• bana göre çok rahatsız edici bir durum.

    ülkemizin gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesinin bayrağı haline gelmiş olan alışveriş merkezlerinin her yandan fışkırmasıyla eş zamanlı olarak gerçekleşmektedir. her açılan alışveriş merkezine bir sinema açılması zorunlu olmadığı halde, hepsinde bir tane var. böyle olunca sinema sayısında bir patlama oluyor ve boş kalan alışveriş merkezleriyle birlikte onlar da batmaya mahkum oluyorlar. bu konuda şöyle bir şey de vardı (bkz: batık alışveriş merkezleri). ama konu bu değil. yani tam olarak değil.

    bu alışveriş merkezi patlamasının aynı zamanda şehrin merkezindeki eski sinemaların piyasa koşulları içerisinde yerini koruyamamasına ve batmasına da neden olduğunu düşünüyorum. buna bir de sinema endüstrisinde son zamanlarda görülen tekelleşme eğilimleri eklenince eski sinema salonlarına yapacak fazla bir şey kalmıyor. sessiz bir şekilde batacakları günü bekliyorlar. bu konuda da can dündar'ın şöyle bir yazısı vardı.

    http://gundem.milliyet.com.tr/…/1426461/default.htm

    sonuç olarak ankara için konuşursak, şehir merkezindeki batı sineması'nın, ankapol'ün, kavaklıdere sineması'nın, on sinemaları'nın kapandığı* bir ortamda sinemaya gitmenin önkoşulu avm'ye gitmek olmuştur. artık öyle kızılay'da, bahçeli'de, tunalı'da gezerken kafana göre sinemaya gitmek eskisi kadar kolay değildir.

    buradan avm'lere düşman olduğum sonucuna varılmasını istemem. benim derdim avm'ye gitmek istemeyenlerin de sinemaya gidebilmesi.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap