5 entry daha
  • neden goethe! olan orjinal ismi yerine goethe'nin ilk aşkı şeklinde çevrilmiş bilmiyorum ama beklediğimden daha iyi vakit geçirten bir film oldu. ismi de beyoğlu sineması'ndaki şakacı biletçi amcayla aramızda güzel bir diyaloga sebep oldu. (ilk aşkı bu salonda ama sonuncusu nerede bilmiyorum şeklinde) beyoğlu'nda sadece beyoğlu sineması'nda oynuyor ama bizim evin salonundan hallice pera salonunda izlemek zorunda kaldık filmi.

    "genç werther'in acıları"nın haybeye yazılmadığını anladık, moritz bleibtreu izleriz en azından demiştik alexander fehling'i de pek sevdik, almanca'nın bazen sempatik olabildiğini gördük, 1770'lerde doktora tezi sunulan avrupa'ya vay bee dedik, insanların imkansızlıklara rağmen bir zamanlar ne kadar üretken olduğunu hatırladık.(bir sürü kardeşe yemek hazırlamak, ekmek pişirmek, kağıttan tiyatro yapmak, mum ışığında oya işlemek vb.)

    eski zaman kıyafetlerini, kadın-erkek karşı karşıya geçilerek yapılan toplu dansları ve biyografileri seviyorsanız seversiniz. hem gülersiniz hem içiniz burkulur, ama illa ki genç werther'in acıları'nı okumak istersiniz.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap