10 entry daha
  • uruguay'in baskenti. *kucuk bir sehir. tipki urugay gibi. kucuk ama sirin. nehir kiyisi sakin yuruyusler icin ideal, sehrin ici biraz kaotik olmakla birlikte hayat dolu, istisnasiz herkesin mate ictigi, meydanlarinda oturulasi, cekirdek citlenesi bir kent. turistler icin cok ucuz, doyasiya yenilip icilebilir bu nedenle. 1 uruguay pesosu 1 tl bile etmiyor olabilir, ekonomi o kadar feci durumda.

    sehrin her yerinde futbol var. ozellikle de diego forlan ve ex-fenerbahceli lugano fotograflari, iki oyuncu hakkinda yazilmis kitplar, kapaklarini susledikleri dergiler, gazeteler... ikonik bir mertebedeler.

    elbette ki montevideo deyince akla ilk gelen, hatta belki de birinci isim eduardo galeano. sehirde insanlarin hurmet ettikleri, sokakta karsilasip selam verdikleri, ayak ustu sohbet ettikleri efsane yazarin favori mekani brasil'in kahveleri de mis. giden mutlaka ki ugramali.

    ayrica tarihi market damak turizmcilerinin gitmeleri gereken ilk yer. cuma ve cumartesi geceleri bu mekanda tango ve milonga sovlari, konserleri oluyor. insanlar sahane ve ucuz saraplari yudumlarken ve leziz baliklari ya da et yemeklerini yerken bir anda piste firliyor ve dans etmeye basliyorlar. insanlar o kadar sicak kanlilar ki bir bakmissiniz biri sizi tutmus ve dansa kaldirmis. bu arada shaneye cikan muzisyenlerin elinden tutan olsa star olacak kapasiteledeler.

    gece hayati hareketli bir sehir montevideo. barlar, kulupler girla. ancak sehrin asil vaadi aylak aylak dolasip saga sola bakacaginiz sirin sokaklari. ve kitap okuyacaginiz meydanlari. kahve de var, atlamayalim.

    uruguay ile arjantin arasinda nasil ki cok fark yoksa montevideo ile buenos aires arasinda da fark yok. sadece montevideo daha sakin bir sehir. ve de daha kucuk. hepsi bu.

    sozun ozu, guney amerika'ya gideceklerin ugrayip bi kahvesini icmesi gereken guzide bir sehir montevideo. kalbini kirmayin, bir ugrayip selam verin. unutmadan! sakin paraguay'a gitmeyin. bak demedi demeyin!
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap