18 entry daha
  • gazetecilik faaliyetlerinden ötürü halen tutuklu olan. adalet bakanlığı’nın gazetecilik faaliyetinden değil, örgüt üyeliğinden tutuklu olduğu yönündeki yalanlarını ifşa etmek için indymedia’da yayınlanan rapor şu şekilde:

    bakanlık raporunda söylenenler: yürüyüş dergisi dağıtıcısı. örgüt gösterilerine katılmak ve örgütsel faalliyette bulunmak suçlamalarıyla tutukludur, yargılanması sürmektedir.

    bakanlık raporunda söylenmeyenler: 14.3.2010'da abdi ipekçi spor salonu'nda düzenlenen 'roman çalıştayı'nda, başbakan recep tayyip erdoğan'ın konuşma yaptığı sırada 'parasız eğitim istiyoruz, alacağız' yazılı pankart açtığı için tutuklanmıştır. ne açılan pankartın, ne de pankartta yer alan herhangi bir ifadenin yasadışı örgüt bağlantısı yoktur ve bu nedenle olsa gerek davanın savcısı da - eldeki deliller suçlamalara kanıt oluşturmadığı için - yılmaz'ın beraatini istemişse de mahkeme anlaşılmaz bir biçimde tutukluluğun devamına karar vermiştir. yılmaz 18 aydır parasız eğitim talep eden bir pankart açtığı için tutuklu yargılanmaktadır.

    http://www.haberler.com/…k-yuruyusu-2415506-haberi/

    http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?newsid=164939

    berna yılmaz'a bakırköy kadın kapalı ceza infaz kurumu, zuhuratbaba mah.lepra hastanesi yanı bakırköy/istanbul adresinden ulaşabilir, mektup iletebilirsiniz.
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap