7 entry daha
  • benim de memleketim olan, ordu'nun fatsa ilçesine bağlı belde. bolaman virajlarıyla ünlüdür. fatsa'ya 9 km, samsun'a 120 km uzaklıktadır *. en merkezi yeri, benim de mahallem olan kale mahallesidir ki şimdilerde sosyetik pideci halini alan haznedaroğlu konağı, bolaman kalesi, jandarma, pideciler hep bu bölgede bulunur. bundan 10 sene önce fantasia gibi bir yerken; şimdi denizine bile girilemez olmuş, nüfusu iyice artmış, soğuk bir belde görünümünü almıştır. belde sınırlarında başlayan tünelli ordu yolu ise burayı daha da coşturmuş, ordu'nun merkeziyle iyice yakınlaşmış, özellikle haftasonuları iyice kalabalıklaşmıştır. ayrıca son zamanlarda et lokantası patlaması yaşamış, küçük bir kaynaşlı halini almıştır. 25 seneden beri aynı belediye başkanı tarafından yönetilmektedir.
    ayrıca buranın halkı, 3 km ilerisindeki bir başka belde olan yalıköy halkı ile hiç anlaşamazlar. bu durum beni oldukça yakından ilgilendirir, zira babam bolaman, annem ise yalıköy'lü olduğu için gittiğim zaman zor durumda kalır, iki tarafa da elimden geldiğince yalakalık yapmaya çalışırım.*

    edit : "tünelli ordu yolu" dediğim yer için (bkz: bolaman perşembe otoyolu)

    edit 2: ordu büyükşehir olduğundan beri mahalle oldu burası da. yani yukarıda bahsettiğim kale mahallesinin falan adı komple bolaman mahallesi oldu resmiyette. iyi mi oldu kötü mü oldu hala bilemiyorum.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap