795 entry daha
  • bu adam yüzünden resmen an itibari ile hayattan soğudum, insanlığa olan umudum biraz daha yara aldı.

    facebook status'lerini "ah steve, ne iyi adamdın sen steve" diye güncelleyenlerin çoğunu kişisel olarak tanıyorum, bu insanların hiçbiri hayatlarında bir apple ürünü kullanmamıştır biri dışında, o biri de daha geçen sene aldığı intel işlemcili (gerçi artık macbook da intel işlemcili), windows 7 kurulmuş bilgisayarını övüyordu. bu adam şu an 95 yılında aldığı macintosh'un fotografını çekmiş, bu makinanın üzerine gelmedi demektedir.

    diğer bir konu ise, iyi hoş güzel ürünler çıkardı steve jobs ancak ne yaptı da hayatınızda böyle köklü bir değişikliğe neden oldu diye haykırmak istiyorum. benim gördüğüm smartphone kullanıcılarının çoğu (90% bir orandan bahsediyorum) bu makinaları yeryüzünün en aptalca application'larını kurarak ve bir kez kullanarak geçiriyordu. diğerleri ise mail bakmak için almıştı bu cihazları. bu adamın mac döneminde getirdiği yeniliklerden bihaber olup, bir iphone çıkardı diye bu kadar delirmek garibime gidiyor ister istemez.

    ha, ama iphone güzel, ipad başarılı bunlara lafım yok ama iphone yada herhangi bir telefondaki multitouch screen'i bulan fizikçi, malzeme mühendisi ölse kimsenin umrunda olmaz.

    zaten kendisine foxconn nedeni ile ezelden beridir baya bi gıcık olurum. hatta "stay hungry, stay foolish" lafına da "bunu sen mi diyorsun steve'ciğim, woz'a attığın kazık çok mu naifti" diyerek dellenirim.

    bambaşka bir konu ise, ölmüş bir adamla "idead, icoffin " diyerek kafa bulan sempatikler, ölmeden önceki perişan fotografını çarşaf çarşaf basan medya. yahu yaşayan, ölen bir varlığa hiç mi saygısı kalmadı insanlığın? bir gün piyango vurur da zengin ve göz önünde bir adam olsak arkamızdan ne malzeme çıkacak allah bilir.

    yani demem şudur: olm kafayı mı yediniz be? bilgisayarda kaligrafiyi icat etti diye deliriyorsunuz ya ben hiçbir şey diyemiyorum size. alan turing neciymiş mesela bi bakmanızı öneririm. noam chomsky'nin bilgisayar bilimleri ile ilişkisine bakıp bi kafayı yemenizi öneririm.

    ha nedir, işinde başarılı bir adamdır. hayal gücü süperdir, akılldır, kurnazdır. yani çoğunuzun zengin yakını ile hemen hemen aynı özelliklere sahiptir.
    bilgisayar bilimleri açısından düşünürseniz bit kadar yeri yoktur bu dayının.
918 entry daha
hesabın var mı? giriş yap