9 entry daha
  • ev ahalisinin huzurunu sağlama görevi kendisine kalmış olabilir.

    babam 3-4 ay önce namaz kılmayı resmen bıraktı. zaten sadece cuma ile bayram namazlarına katılırdı. artık yaşı geçiyo, kilolar, eğil kalk bel ağrısı derken her bayram sabahı kapıma dayanıp kalk la namaza gidiyoz diyen adam geçen bayram namazına uyandırmadı beni. birkaç aydır cumaya da gitmiyordu ama o sabah ev ahalisine artık namaz kıl(a)madığını resmen deklare etti.

    fakat tabiri caizse bu olay benim kıçımda patladı. 1 yıl önceye kadar 25 yıldır islamla sürdürdüğüm seviyeli ilişkime son vermem sebebiyle camiye uğramıyordum. fakat bu durum ev ahalisinin gözüne batmıyordu. sanırım babamın perdelemesinden faydalanıyordum. ne zaman ki babam camiye gidemez raporunu bizimle paylaştı durumum validenin gözüne batmaya başladı. evde namaz kılan adam kalmadı diye her cuma ezanı sonrası söylenmeler filan... evde yas ilan edildi. seccadeler yarıya çekildi.

    e şimdi çıkıp da diyemiyorum ki anne ben atayis oldum dinsiz putperest bi pezevenk oldum camiyle işim yok diye. bir süredir 2 haftanın birinde cuma namazını müslüman cemaatiyle beraber eda ediyorum. çok çelişkili bi durum aslında. camiye gitmesem annem üzülecek, evden camiye diye çıkıp camiye gitmesem yalan söylemiş olcam, zaten 2 dk yürüme mesafesinde komşular senin oğlanı gördük atari salonuna girdi camiye uğramadı dicekler. içeri giriyorum cemaatle beraber jimnastik* yapıp çıkıyorum. evdekiler mutlu, cemaat beni bilmiyo onlar da mutlu, ben de çok siklemiyorum durumu aslında.

    bütün mahallenin huzuru bana bağlı mk.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap