18 entry daha
  • mantıksız bir soru. ekşisözlük'te ancak iki türlü bir cevabı oluyor.

    - din tabanlı cevab: çünkü evrim diye bir şey yok.
    - din tabanlı olmayan cevap: çünkü sen aptalsın bilmiyorsun.

    şimdi soruyu ikiye bölelim:

    (1) evrim gerçekse
    (2) neden ikinci bir akıllı tür yok?

    sorunun soruluş şekline göre, ikinci bir akıllı türün varolması evrimi gerçekliyor. çünkü evrim gerçekse ikinci bir akıllı tür olmalıdır ve vice versa.

    ikinci bir akıllı tür vardır dinci kardeş ve dinci olmayıp araştırmaktan yoksun olan kardeş. üçüncü de vardır dördüncü de vardır. daha doğrusu var idi. bunların hepsi birer primattı ve farklı türlerdi. neandertal amcamızın oğlu değildi, homo erectus jackie chan'in atası değildi, bunlar homo sapeins'ten farklı türlerdi. (ara: homo) bir çoğunun soyu yakın dönemde tükendi. hatta homo floresiensis, uygarlığımızın yeşermeye başladığı m.ö. 10.000 civarlarında endonezya'da yaşamını sürdürüyordu.

    bu soyu tükenen arkadaşlar yaşasaydı, orta dünya*'ya benzerdik çünkü bu türlerin çoğunluğu karakteristik farklılıklar gösteriyordu:

    - örneğin soyu yeni tükenen homo floresiensis'in yetişkinleri ortalama 25 kg ağırlığında ve 1 m boyunda oluyordu. (bkz: hobbit)
    - soyu yaklaşık 30.000 (çok eski değil) yıl önce tükenen neandertaller daha tıknazdı. ortalama 1.60 boyunda ve 70 kg ağırlığındaydı. (bkz: dwarf)

    dahası için. check this out: http://en.wikipedia.org/…le:humanevolutionchart.jpg
220 entry daha
hesabın var mı? giriş yap