2 entry daha
  • edward yang "yi yi" adlı filminde bir aileden yola çıkarak tayvan'da yaşamın yarattığı gerilimi işliyor. orta yaşlı işadamı nj kişisel ve mesleki bir krizdedir. bu arada büyükanne felç geçirir, eşi dini bir guruba katılır,duygusal kızı genç kızlığa adım atmakta ve dahi oğlu uyumsuzluk çekmektedir. paralel öyküler, insanların yaptıkları seçimlerin yaşamlarını nasıl etkilediklerini duygusal ve entelektüel bir boyutta anlatıyor.
    kaynak:
    http://www.radikal.com.tr/…0/09/24/sinema/ira.shtml

    izlenimler:
    1) yönetmen izleyiciyi sürekli büyük şehrin içinde tutuyor. tokyo vr taipei sokaklarını arşınlatıyor. kalabalığın arasında dolaştırıyor. iki kişilik bir çok görüntüde bile arkada hiç durmadan akan şehrin akışını hissettiriyor. bu nedenle film yalnızca bir ailenin dramını değil süratle akıp giden endüstri kentinin yaşamı içine sıkışmış yaşamları anlatıyor.
    2) karakterler taiwan'da yaşamakla beraber olan biten herhangi bir dünya kentinde olan veya olabilecek şeyler. bu filmin konusunu evrenselleştiriyor. ülkeye özgü birkaç uzakdoğu inanç ve geleneği ise bize nedense hiç yabancı gelmiyor.
    3) bütün geniş açılı çekimlere rağmen yine de bu bireyi konu alan bir film. tek tek her karakteri anlıyor. onlara ısınıp yakınlaşıyor. ve anılarını ve deneyimlerini , hüzün ve korkularını paylaşıyorsunuz. yönetmen aslında izleyiciye kendi kendisini anlatıyor. bir karakterin ağzından dile getirdiği gibi aslında bize aynı yaşamı bir daha bir daha yaşama şansınını vermeye çalışır gibi adeta.
    4) yönetmen küçük sürprizlerle izleyiciyi sevindiriyor. sanki senaryo gerçek trajediler anlatır biçimde yazılmış da yüreği bunları anlatıp üzmeye dayanamamış gibi
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap