9 entry daha
  • bazı durumlarda sende telefonum var zaten, haberleşiriz gibi bir alternatifi de olan ve şu anda aklıma gelen bazı bağlamlarda üzücü sonuçları olan cümledir.*
    en üzücülerinden biri, aslında bir zamanlar bir arkadaşlık ilişkisi olan insanlar arasında sarf edilmesidir. çünkü genelde böyle insanlar birbirlerini severler. bir zamanlar aynı sınıfta veya aynı kursta vs. olduklarından muhatap olmuşlardır, o ortamda birbirlerine sempati de duymuşlardır. birkaç kez beraber oturup kahve içmiş belki kısaca dertleşmiş de olabilirler. ama sonra onları aynı ortamda tutan şey onları daha yakın kılamadan ortadan kalkmıştır ve görüşmemişlerdir. aylar, belki yıllar, sonra karşılaştıklarında da yine birbirlerini gördüklerine memnun olurlar. ama konuşacak pek de bir şeyleri yoktur. hayatlarını ortak noktalarının çoğalacağı değil, azalacağı şekilde yaşamışlardır. ama bu aynı ortamda yeniden bulunsalar birbirlerini bulamayacakları anlamına gelmez. arkadaş, dost, belki sevgili bile olabilirler, kim bilir. sonra o konuşacak şeyin kalmadığının fark edildiği anda bu cümle geliverir. hatta bu cümleyi bir an için inanarak bile söyleyebilirler. ama bu durumda bile ayrıldıktan en fazla on saniye sonra bu dileğin gerçekleşmeyeceği fark edilir. bu potansiyeli gerçeğe dönüştürecek zaman yoktur. o tomurcuk öyle kalıverir yeşeremeden. iki insan arasındaki bağların gücünü ve değerini düşününce (bkz: aşk)(bkz: sevgi)(bkz: dostluk) oldukça üzücüdür bu durum.
    en üzücü durum da bunu söyleyen kişi buna hiç inanmazken, bu lafa muhatap olan tarafın bir an için olsa bile buna gerçekten inanmasıdır. düşünün mesela bir zamanlar ya da o sırada hoşlandığınız ama bundan haberi olmayan birini gördüğünüzde, kendinizi yalnız veya savunmasız hissettiğiniz bir andaysanız, bu cümle görünenden çok daha önemli gelir. saçma ama küçük bir umut doğar insanın içinde. hemen sonra aslında bu cümlenin hiçbir şey demek olmadığının da farkına varırsınız ama o aradaki umut bir saniye için bile ortaya çıkmış olsa o aradaki geçiş koyar insana. daha da fenası bazen bu umut kamerayı görünce sevdiklerine selam göndermeye çalışan saftirik adam gibi fırlar aradan ve her seferinde kendini bu lafın anlamsız olduğuna ikna etmeye çalışırsın. işte en çok o zaman acır insanın canı.
    onu hiç görmesen ya da o bu lafı hiç etmese daha güzel değil mi kardeşim?
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap