1 entry daha
  • genellememek gerekir tabi ki ama, bakkal ve market sahiplerinin pişkinliklerini gördükçe insan çileden çıkabiliyor.

    özetle; türk esnafı fırsat bulduğu anda geçirir.

    14-15 ekim tarihlerindeki sigara zamlarından bihaber varsa aranızda, bu entryi okumasın, hatta sözlükten çıkıp, bilgisayarını kapasın. şimdi bu sigara zamları basında yer alınca, henüz bu esnaf kardeşlerimize bir bilgi verilmeden, bu kardeşlerimiz sigaraları 9 liradan, 10 liradan satmaya başladılar. gerçi bu küçük bir azınlıktı. büyük bir kısmı iste elindeki bütün sigaraları stokladı. raflar bomboş. eski fiyata alıp, yeni fiyata satma çakallığı, anlayacağınız. ama tam burada bir detay vermek istiyorum. afyon, anıtpark önündeki park büfe sahibine çok teşekkürlerimi iletiyorum. diğerleri gibi yapmayıp, zam bilgisi henüz bize ulaşmadığı diyerekten, sigaraları eski fiyatına satan ve bir kişiye birden fazla sigara vermeyen bu abimiz bu teşekkürü fazlasıyla hak etmiştir.

    peki şimdi ne oldu? bu uyanık geçinen, bulduğu her fırsatta biz müşterilere geçirmeye çalışan arkadaşlarımız, zamlı fiyattan aldıkları sigaları bitiremeden, sigaralara bir lira indirim geldi. sigara şirketleri bu durumda bu esnaf kardeşlerimize bir kolaylık sağlıyorlar mı, bilmiyorum doğrusu. sonuçta bir hafta önce 8 lira 70 kuruşa aldıkları marlboro sigarasını, 8 liraya satmalarındaki zararı, sigara şirketi karşılamalı... di mi bakkal amca?

    ama kapitalist dünya... sigara şirketi ne diye öyle bir güzellik yapsın ki. halk var burada. zamlı fiyata aldığın sigarayı 9 liradan satarsın. henüz bize bilgi gelmedi deyip, bir lira indirimi de yapmazsın. zam olduğunda flaş haber olarak gelen bilgi, indirim olduğunda telgrafla geliyor amına koyayım.

    tabi size de kızamıyorum. sizi bu duruma düşürenler utansın. sizi bir kuruşa muhtaç edenler utansın. türk esnafının da, müşteriye insan muamelesi yapanlar tabi ki başımızın tacıdır ama, maalesef müşteriyi görünce elini ovuşturup, beyninde para sayma makinesi hayalleri olan esnaf da var ülkemizde. hem de büyük bir çoğunluk...
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap