11 entry daha
  • iktisat, iktisat tarihi, iktisat sosyolojisi gibi alanlarla ilgilenen hatta bu alanlara uzak olanların bile okuması gereken büyük iktisatçı.
    her ne kadar capitalist sistem içinde yer alsa amerikn hükümeti'nde zaman zaman görev alsa da liberal sol bir dünya ve ekonomi görüşü vardır. emperyalist, açgözlü politikaları kıyasıya eleştirir. ön yargılı değildir ne sosyalizm ve capitalizmi objektif kriterler göre değerlendirir ve eleştirir.
    capitalist sistemin eksiklerini ve yanlışlarını kitaplarında sertçe eleştrimekten geri kalmaz.
    türkçe'ye çevirilen iktisat tarihi, kuşku çağı, 1929 büyük kriz gibi kitapların çevirileri çok iyi olmasa da okuyacakların müthiş keyif alacağı kitaplar olduğuna inanmaktayım.
    galbraith 1908-2006 yılları arasında yaşamış kanada doğumlu amerikalı ünlü iktisatçıdır. 2.04'lük boyu ile oldukça heybetli bir görünümü vardır.
    galbraith, 1941'de başkan franklin d.roosevelt tarafından fiyat politikaları ve kamu gereksinimleri bürosunun fiyat bölümü'ne müdür olarak atanmıştır.
    harvard üniversitesi ekonomi bölümünde profesörlük, başkan kennedy 'ye 1960'larda danışmanlık, 1961-1963 yıllarında hindistan'da büyükelçilik yapmıştır.
    ikinci dünya savaşı sonrasının en etkili iktisatçılardan biri olarak kabul edilmektedir. çevreye zararlı sonuçlarıyla önü alınmayan ekonomik büyümeyi ve tekel oluşumuna ilişkin eleştirilerini dile getirdiği kitapları bestseller listesine girmiştir.
    ampirik iktisat'la çok uğraşmaması, müthiş sosyolojik gözlemleri ve kitaplarındaki ve konferanslarındaki edebi dili, iktisat bilimini herkesin anlayacağı bir düzeye getirmesi kendisini hak ettiği konuma getirmiştir.
    kitaplarını orjinal dilinde okursanız müthiş bir edebi zevk alacaksınız.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap