161 entry daha
  • brain adli belgeseli izleyin ey dunyalilar, su anda useniyorum link'e bakamiyorum ama brain basliginin altinda hep bu konulara degindik. kisaca ozet geceyim ulan ben, erkek orgazm sirasinda beynin sadece anksiyete/panik uyandirici amygdala kismini kapatiyor (sad davn), ve fakat gelin gorun ki kadin beyni komple kapatiyor. vallahi de, billahi de; bildiginiz ne kadar komut, islem vs. varsa, bunlara komple yapilmis anladigim kadariyla, her bolum ayni anda kepenk indiriyor, hatta bunu oylesi kapatan var ki nefes almiyor bayiliyormus, ben bilim insanlarinin yalancisiyim gencler.

    simdi gelelim calisma tasarimina; hollandali bilim insanlarindan bir amca, lab'a aldigi hetero ciftlerin birini fmri'a sokuyor, ayakta durana da sen esini elle tatmin edeceksin diyor. bu arada fmri'in icindekinin orgazm sirasindaki beyin aktivasyonu takip ediliyor fakat, calismaya dahil edilen data, 120 saniye icinde orgazma ulasabilenlerinki. ben burada o ortamda bunu basarabilen tum isimsiz kahramanlar icin bir dakikalik saygi durusu istiyorum.

    sonuclarin yorumuna gelirsek, oncelikle kisisel not, hic kusura bakmayin ama bence bayilma noktasina gelmek ve dahi bayilmak da bir nevi arsizlik. zevkini aldin insan evladi gibi kendinden gec, hop topla geri gel, bayilmak ne allaskina, di mi mirim? evrimsel psikologlar da bu erkek alert durumda sadece panik/anksiyete'yi kapatirken kadinin dunyayla tum bagini kesmesini, afrika'nin ovalarinda sevisirken ciftten en az birinin aslan gotumuzu yemesin diye uyanik olmasi geregiyle acikliyorlar. bu baglamda, centilmenligin de afrika ovalarindan ciktigini soyleyebiliriz saniyorum. fakat aslan saldirirsa, o durumda kadin bayilabildigine bile gore, bayilabildigine gore bile, kisaca kadin sirazeden ciktigina ve sirazeye geri girmesi imkansiz olduguna gore, adamin ayik olmasinin kadina hic bir faydasi yok, hatta zarari var, adam da baygin olsa aslan belki daha besili diye ona saldiracakken bu durumda adam kacar kadin aslanlara yem olur. geldik mi buradan erkeklerin bencilligine? hadi bakalim gencler.

    son olarak tum bu bilimsel verileri, o labda calisan turk bir asistan olmasi ve deney bitince hediye olarak yalin'in "ellerine saglik" cingilini ciftlere hediye olarak vermesi hayalimle bok etmek isterim.

    edit: brain degil, beyin basliginda.
888 entry daha
hesabın var mı? giriş yap