4 entry daha
  • dün akşam ilk defa muammer karaca tiyatrosu'da izleyiciyle buluştu. bir karadenizli olarak oyunu merak ettiğim için hemen izlemek istedim ve sanırım beklentilerimi biraz fazla yüksek tuttuğum için hayal kırıklığına uğradım.

    aslında bu satırlarda herhangi bir tiyatro oyununu kötülemek istemem ama bu oyun hakkında söylemek istediklerim var. oyuncular ortak bir şive oluşturamamışlar. evet karadeniz şivesi zordur ama bazı yerlerde bir karadenizli değil de diyarbakırlı konuşuyormuş gibi geliyordu. dekor ve kostümler özensizdi.aslında bunların hiç biri önemli değil.

    oyunda karadeniz kadınının ezilmişliğine, karadenizde yapılan projelere, heslere değinilmiş. tamam iyi bir fikir yakalamışlar ama bu fikrin altını dolduramamışlar. yazarı çok genç burak akyüz adında biri. iyi şeyler yapmaya çabalamış ama bazı repliklerin birkaç defa tekrarlanması beni çok rahatsız etti. (tabi oyuncular ilk günün heyecanıyla replikleri unuttularsa o ayrı) siyasi komedi ile alakası yok, modern don quijote demekse çok zor.

    acımasız olmak istemiyorum. tiyatro eleştirmeni falan da değilim. öyleymiş gibi davranmak da haddim değil. ama eksik olmuş bu oyun. belki oynadıkça geliştirilecek ve bir ay sonra çok keyifli hale gelecek. o yüzden önemsemeyin bu yazdıklarımı ve biletinizi alıp oyunu bir de siz izleyin.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap