5 entry daha
  • bir insanı boğmakla suçlanmak bunlardan biridir.

    şimdi şöyle ki küçüksünüzdür ve ip atlıyorsunuzdur. hiç sevmemenize rağmen sırf arkadaşınızda da var diye ip aldırırsınız ama öyle güzel bişey değil. hani şu iki ucunda siyah tutma yerleri olup ipi naylon olanlar. hani ip kısmı pipet gibi ama esnek. böyle ısırınca falan eğlenceli olanından. yani bana öyle gelirdi. neyse işte. arkadaşım ipi elimden almaya çalışıyor ben vermiyorum falan oyun çıkarıyorum, yani ben öyle sanıyorum. bi bakıyorum ki ip kızın boynuna dolanmış ve iki ucu da benim elimde iplerin. ama sonraki adımı kestiremiyorum. kaçmaya çalışıyor arkadaşım. kaçarken de anne beni boğmaya çalışıyor diyor. ben bırakıyorum ipleri dur falan diyerek. annesi görüyor o anda. bir kıyamet bi laflar. bana da anneme de etmediği laf kalmıyor. başlıyor mazlum edebiyatı yapmaya. zaten hep böylesiniz sizlerle başlıyor her paragrafına. üzerime yürüyor sonra. daha annem babam kimse yok ortalarda. o kadın kızı ve ben varım bahçede. üzerime yürümeye başlıyor kadın. korkuyla karışık öfke duyuyorum kadına kızıyorum. devam ediyor. ben geri adım attıkça geliyor bana doğru. en son annemi uzakta görmemle beraber cesaret geliyor bana. başlıyorum karşı koymaya. al git kızını falan sayıyorum. daha sonra iş apartman sakinlerinin amuda kalkan solucan iyi çocuktur yapmaz öyle şeyler diğerinin işidirlere geliyor. oysa suç yok suçlu yok.

    sonraki dönemler çok tuhaf geçiyor ama. en iğrenç hareketlerini ailesinden saklıyorum o kızın. ip atlayan iki kızken beni suçlaması anne bak naptı demesini hatırlasam da umursamıyorum. gün geliyor tercihler farklılaşıyor. ben okumayı seçiyorum o çalışmayı. bitiyor bütün ilişkiler. kesiliyor bir anda.

    çocukluk dönemi bazen unutulmayan hatıralarla devam ediyor insan hayatında.

    birine suçsuz haldeyken suçlu duruma düşürme, insanın nasıl baskı hissedeceği gibi şeyleri hatırladığım kadarıyla ilk kez o zaman hissetmiştim. ve evet sanırım belli bir yaştan beri insanları tepkileri kestirebilmek adına gözlüyorum. unutmuyorum bu yüzden.
1623 entry daha
hesabın var mı? giriş yap