6 entry daha
  • şereften haysiyetten yoksundur, sadece insanların damarına basmak için, ilgi çekmek için, hatta "ehi ehi ne güzel kızdırdım" diyebilmek için böyle sembol olmuş tarihlerde daha çok coşar. 3 kuruşluk bilgisi eğitimi de yoktur. dogmalarla yaşar, açıp bir tarih kitabı okumaz, ülkesinin geçmişini, tarihini, geçtiği dönemleri bilmez. ama içine cahilliğinden faydalanılarak düşmanlık tohumları serpilmiştir. dendiği gibi 10 kasım'a özel değil sürekli bu haldedir. karşınıza alıp 2 kelime etmeye bir ciddi tartışmaya girmeye kalksanız ezberinin bittiği yerde saçmalamaya, bunu farkettikçe de agresifleşmeye başlar.

    genellikle bütün mantığını din çevresine oturtmuş, bu dogmalarla yaşıyordur. ama sorsanız bir kuran'ı anlayarak okumuşluğu da yoktur. çok matahmış gibi açar arapça anlamadan okur, hatta genelde onu da yapmaz, hiç okumaz, inandığı tanrısının kendisine verdiği en büyük hazine olan zekasını kullanmaz, çevresinden, daha da ötesi din büyüğü dediği şaklabanlardan, hocaefendi maymunlardan ne emir gelirse onu uygular.

    sorsan "ama şu katliam oldu" "ama bu olay oldu" diye 1-2 argüman sıralamaya, nefret ve hakaretlerini rasyonelleştirmeye çalışır. ama onlar açıklandığında yine kilitlenir.

    boşa uğraşmayın, kendilerine insan gibi davranmayın, bir şeyler açıklamaya, bilgi vermeye çalışmayın, anlamazlar. o tozlu akıllara kilit vurulalı çok olmuş. körler ülkesinde şaşı cehalet ülkesinde az cahil kral olmuş da diğerlerinin beynini çoktan yıkamış. insanlar uyurken bu zihniyet 20 senedir sistematik şekilde takır takır işlevini sürdürmüş, gençlikten başlayıp yerleşmiş beyinlere. din gibi dünyanın en güçlü motivasyonlarından birini tekelinizde gösterip de buna inanacak aptalları yöneterek imparatorluklar kolay tabii.

    insanlık ayıbıdır bu kitle. insanlığa hakarettir.

    (dipnot, dine veya dine inanmaya en ufak bir negatif söz veya hakarette bulunmadığımı, yanlış olduğuna dair en ufak bir argüman sunmadığımı da vurgulamak isterim, çünkü konu bu değil. konu dini kullanarak kitle etkileyen şaklaban hocaefendiler, "dini bütün parti"li siyasetçiler ve bu saydıklarım tarafından bilgisayar oyununda mousela hareket ettirilir gibi kontrol edilen müritleri maymunlar)
407 entry daha
hesabın var mı? giriş yap