16 entry daha
  • bizim bi arkadaş vardı satılmış diye. hiç kimse "satılmış lan ahah ahah satılmış" diye isiminin komikliğinden yahut saçmalığından dem vurmazdı. bunun ufak muhabbetini dahi yapmazdı kimse. adamın isminin de kendinin de bir karizması vardı. kaybedecek hiçbir şeyi olmayan adamın karizması...

    okul okumadı hiç. hocalara gider yapardı satı. spor parasını, fotokopi parasını hiç vermedi. istemedi de hocalar bundan.
    18'e alıp vitesi upuzun bayırı çıkardı satı. amina kodumun öküzü.
    kavga dövüş oldu mu çağırırdık kapısında "lan satıııı" diye.. gelirdi, ortalığı dağıtırdı, çünkü o satı'ydı.
    en iyi ebeyi o oynardı, futbolu sağlam oynardı, kart oyunlarında hep başarılıydı. sağlam adamdı.
    kardeşi vardı bi tane. o da onun kardeşiydi, satı'nın kardeşiyim derdi. saygı görürdü.

    hiçbir anı, hiçbir hatıra kalmamış kafamda "ya bu adamın ismi neden satılmış lan, bir terslik olmalı" diye.. düşündürtmemiş bile bize bunu.

    geçenlerde gördüm yolda, "satı napıyon lan askere gittin geldin mi?" dedim... "geldim, şindi de iş bakıyom kardeşim, sanayiye tekrar gircem inşallah" dedi. dedim "girersin olm yaparsın" sen. "inşallah inşallah hayırlısı" dedi. "ee dedim evlilik falan?" "nişanlandım bayram sonuna" dedi... dedim "satı, allah'a emanet ol".... "eyvallah kardeşim sen okumaya devam?" "devam devam..." "vay amına koyayım oku oku bitiremedin lan,?" "bitiremedik satı sikeyim böyle işi" dedim... "hehehe" dedi... sonra devam ettik...

    satı gibi adam olabilseniz lan. yok "böyle de isim mi olur muymuş, ahah isme bak abii yaa" mış... gidin berke'lerle, bartu'larla dalga geçin. satı'ya dokunmayın.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap