9 entry daha
  • lan erzincan'da şafak sayıyordum bir de baktım güriyemin düğümleri abime laf etmişler. komedi bak, güriyemin düğümleri islamofobikmiş... de breh. bu islamofobi de fena baydı ha, bak hep o ötekileştirme muhabbetinden türedi bunlar. sonra bu ergenekon davası geldi çattı, bir anda bizim islamcı hareket atağa kalktı. türkiye solcusu hep halkının inancına saygısızdı. öyle ya, inanç adı altında yaşanan türlü kepazeliğe ses çıkarmamak gerekiyordu. misal kadın eve mi kapatıldı, biz de gözümüzü kapatacaktık: halkın inancı lan bu, boru mu? velakin, baskın islami kimlik nedeniyle türkiyeli ortalama bir ateistte islamı eleştirme motivasyonu vardır. ancak islamofobi ile ateizmi ayıran şey, islamofobinin genel bir din karşıtlığı içermemesidir: isa'nın çarmıhtan dirilmesine inanıyon da muhammed'in ayı böldüğüne mi inanamıyon ay balam?

    ateizm ise özel olarak türkiye'de elbette ki islam'a yüklenecek. toplum hepten muhafazakarlaşırken, bunun daha da yoğunlaşması da normal.tutup, thor'un veya zeus'un tanrı olup olmadığı ile uğraşacak değiliz. thor kardeş bize "kadınlar sizin ekin tarlanızdır" demiyor. zeus "bana inanmayanın malı canı helal" demiyor. her neyse, özel olarak güriyemin düğümleri ağabeyimle onlarca kez "abi bak bu senin yaptığın yanlış" minvalinde mailleşmişizdir. beni eleştirir bu abim, çünkü benim din konusunda üslubum çok sert olabilir ve yeri gelince inancın kendisini eleştirmekten çok inananı aşağılayan ifadeler kaçabilir ağzımdan. bütün bunlarda beni uyaran, saatlerce islamofobi tartışması yaptığımız abimiz bugün "islamofobik" olmuş. lan dellendirmeyin adamı, zaten şafak sıkıştırmaya başladı.

    mürtecilerin ve tarikatlerin dostu solumtıraklar siz adamı güldürürsünüz la.

    bölüm notu: eki eki islamofobik, islamofobik işte mızmızlarından önce bir "nedeni" görsek. valla lan bak mal değiliz biz de okuduğumuz anlayabiliyoruz.
127 entry daha
hesabın var mı? giriş yap