1086 entry daha
  • anlamadığım mevzu şu. tamam bir insanın askerlik yapması, hayatını ve yaşantısını orta yerinde şak diye ayırması kolay olmuyor. kimse isteyerek gitmez buna eminim. lakin insanlar aslında zorunlu askerliğe bir çözüm arayacağına şakşakçılık yapıp bedelli çıksın da çıksın diye tribün yapıyor. sen zorunlu askerlik konusunu tartışmıyorsun da e bilader senin çocuğun, kuzenin yeğenin de bedelli süresi bittiğinde zorunlu askerlikle karşı karşıya kalacak?

    bugün bedelli çıksın diye götünü yırtıyosan bu senin apaçık bencil biri olduğunu gösterir. herkes aman ben götümü kurtarayım derdinde. türk toplumunun bu saçma sapan kendi hesabına yontma tavrı değişmediği sürece bu ülkeden bi bok olmaz. kendin için değil toplum için var ol amk.

    diğer yandan ben askerliğimi yaptım, boru değil 15 ay doğu da yaptım. hayatımın tüm düzeni başından sonuna değişti. hiç bir zaman da eskisi gibi olmayacak. buna rağmen insanların bu düzende askerlik yapmasını istemem. ancak bunun çözümü bedelli değil zorunlu askerliğin düzelmesinde olmalı. bedelliye karşıysam sırf düzeni değiştirmeyen bir afyon olduğu için karşıyım. başka da söyleyecek bir şeyim yok.
27712 entry daha
hesabın var mı? giriş yap