26 entry daha
  • 27 aralık 2011 saat 20.00'da iş sanat kültür merkezinde konser verecek olacak grup

    önce eski yunan ezgilerinden ve balkan müziğinden sample’lar alın… bunların üzerine kesintisiz ritim parçalarıyla örülü canlı perküsyon, davul ve hip-hop sample’ı, rumba ve samba tınıları ekleyin… tüm bunları balkan lezzetiyle sunulan saksafon, klarnet, trompet ve tulum ile karıştırın… biraz da rembetiko çıkışlı buzuki tınıları, çingene gitar rifleri ve çello ekleyin… işte karşınızda imam baildi!

    eski yunan ezgilerini ve balkan müziklerini buluşturan, birbirinden güzel melodilerin üzerine hip-hop, rumba ve samba renkleri ekleyen imam baildi müziklerini “global pop” olarak tanımladıkları 2007 çıkışlı ilk albümlerinden sonra bu kez orijinal besteler ve mikslerin yanı sıra la hip-hop grubu delinquent habits ve ispanyol grup ojos de brujo’dan maxwell wright ile gerçekleştirdikleri ortak çalışmalara yer verdikleri the imam baildi cookbook albümüyle iş sanat’a konuk oluyor.

    bugüne kadar massive attack, ojos de brujo, gogol bordello gibi önemli grupların konserlerinde ön grup olarak sahne alan topluluk, dünya müziğinin yeni yıldızları olarak dünyanın en prestijli festivallerinde sahne alıyor.

    40'lı, 50'li ve 60'lı yılların yunan müziğini remiksleyen orestis ve lysandros falireas kardeşler tarafından 2005 yılında kurulan imam baildi’nın uzun zamandan beri merakla beklenen bu özel ve keyifli çalışması komşuda pişen birbirinden güzel lezzetleri aynı sofrada buluşturuyor.

    aralarında bir şaka olarak yaptıkları müziklere “imam baildi” göndermesi yaparken, müziklerini tıpkı bol malzemeli ve lezzetli hazırlanan imam bayıldı yemeğinden ayrı düşünemez hale gelen grup, ilk olarak eski müziklerden çok eski müziklerle yapılan dj prodüksiyonlarını cazip bularak yola çıkmış.

    fransa’dan ünlü dj cam’in caz şarkılarından, ya da moby’nin eski disko ve funk şarkılardan alıntılar yapması gibi bir fikirle eski yunan ezgileri üzerinde çeşitlemeler yapmaya başlamışken, tozlu raflardan çıkan plaklar zamanla müziklerinin ayrılmaz bir parçası olmuş.

    çocukluklarında babalarının plak şirketi eski yunan müzikleri yayınlayan küçük bir şirket olarak yunanistan’da çok iyi bilinirken, şimdi iki kardeş geleneksel müziklerini çağdaş bir sunumla tüm dünyaya ulaştırıyor.

    ücret: 22,5-55,5 tl
    yer: iş sanat kültür merkezi (istanbul)
    tarih ve saat: 27 aralık 2011 – 20.00

    http://www.haberbosnak.com/…am-baildi/#.tswh9z2xu7s
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap