18 entry daha
  • hala feodal diyen var yav, kolonya getirin bana, koklayacağım.

    bak bir daha anlatmayacağım iyi dinle; bir anlığına sizin dediğinizi doğru sayalım ve dersim'de yaşanan katliamın gerçekleşmesini sağlayanın bir isyan olduğunu kabul edelim. hatta abartalım, bu devlete karşı yapılabilecek en büyük isyan olsun, devletin varoluşunu tehdit eden bir eylem olsun, böyle bir durumda dahi devlet yasa koyucu olarak, illegalize ilan ettiğinin eylemlerine paralel eylemlerde bulunamaz, devlet kendi koyduğu yasalara biat etmek zorunda olduğu için ancak ve ancak söz konusu eylemin sonlanmasını sağlamakla yetinmek zorundadır. bunu yaparken de yine söz konusu sebepler nedeniyle illegalize ilan ettiğine ve çevreye asgari zarar verecek şekilde hareket etmekle yükümlüdür.

    hal böyleyken, söz konusu tarihte sizin dediğiniz gibi çok çok büyük bir isyan çıkmış olsaydı bile, bu koca bir şehrin neredeyse dümdüz edilmesini, insanların kurşuna dizilmesini, kesik kafalarla poz verilmesini ve yani temelde kocaman bir katliam işlenmesini meşru kılmazdı.

    bak ''isyan nedir? devlet nedir ? şiddet tekeli nedir? meşruiyet nedir? devlete isyan meşru mudur?'' gibi konulara girmedim bile. tamamen sizin kurduğunuz ve gerçekten mantıklı olduğunu düşündüğünüz fikri kanaati tartıştım.

    bu konudaki 'ama isyan vardı ve o bütünlüğü korumakla yükümlüydü' konulu fikrinizde hala ısrarcıysanız, utangaç kemalist arkadaşlarınızın kusturica savunusu yaptığı zamanlardaki argümanlarına çalışabilirsiniz, en azından belagatinize bir faydası olur.

    ha bu arada, bence de bahsettiğimiz kişi atatürk.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap