9 entry daha
  • münih'te geçirdiğim bir senede gözlemlediğim kadarıyla bayern bölgesinde gazete diyebileceğiniz nadir oluşumdan biridir.

    bunun sebebi; gazete diye geçinen diğer yayınlar (das bild, az*, usw.) sokak ortasında kapağı açık kutularda
    hesapta 20 ila 50 cent'e satılırken - yani dolaylı olarak bedavaya dağıtılırken; sz'nin bildiğin gaste bayilerinde ve bildiğin 2,5 "oyro"ya satılıp her gün bir cilt ansiklopedi kadar bilgi içermesiydi.

    doğal olarak o gazetecikler, ya otobüs yolculuğunda canımız sıkılmasın, ya da akşam yemeğinde kirlenmesin istenen masaya örtü olsun diye (ç)alınırken -ödünç alınırken diyelim, süddeutsche zeitung almak prestij göstergesiydi. ayda bir veya iki kere yapabildiğimiz, yaptığımızda da evladiyelik gibi saklayıp bir günlük baskısını ancak bir ayda baştan sona gözden geçirebildiğimiz bir bilgi hazinesiydi. okuyup anlamak demiyorum; baştan sonra gözden geçirmek diyorum.

    nitekim işbu nedenlerden ötürüdür ki, alman basınının herhangi bir konudaki tepkisini yansıtmak isterken zırt pırt das bild'in yorumuna başvuran bizim türk medyasını da her zaman bulduğumdan çok daha fazla sığ bulmaya başlamışlığım vardır bundan 3-5 sene önceki bu yurtdışında yaşama deneyimimden itibaren.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap