• "diğer sanik: ben de abd’deydim
    son dalgada hakkında yakalama kararı çıkarılan diyarbakır’da görevli 2’nci taktik hava komutan yardımcısı tümgeneral beyazıt karataş’ın durumu da benzerlik gösteriyor.
    iddianameye göre, 7 numaralı sanık karataş’a yöneltilen üç suçlamadan biri, oraj darbe planı içinde görev aldıktan sonra “ihtimalat planı kapsamında kendisindeki mevcut bilgi ve belgeleri kasım 2003 tarihi itibarıyla göngör kurubaş’a teslim etmesidir.”
    (21 numaralı sanık hava kuvvetleri personel başkanı tümgeneral güngör kurubaş 4 temmuz tarihinde tutuklanmıştır.)
    savcılık, bu iddiasını güngör kurubaş’ın hazırladığını ileri sürdüğü “devirteslim.doc” isimli bir word dosyasına dayandırıyor. o tarihte karataş tuğgeneral, kurubaş ise kurmay albay rütbesindedir.
    karataş, 27 mayıs 2011 tarihli savcılık ifadesinde, belgeleri kurubaş’a devrettiği ileri sürülen “kasım 2003” tarihinde türkiye’de olmadığını belirtiyor. karataş, o tarihte türkiye’nin washington’daki hava ataşesi olarak görev yapmaktadır. karataş, ifadesinde şöyle diyor:
    “ben 2001-2003 yılları arasında bandırma’daki 6 ana jet üs komutanlığında harekât komutanı olarak görev yaptım. 15 ağustos’ta bandırma’dan ayrıldım ve 25 ağustos’ta amerika’ya gittim. 25 ağustos tarihinden döndüğüm 4 eylül 2005 tarihine kadar türkiye’ye hiç giriş yapmadım. dolayısıyla devir teslimle ilgili belgeyi teslim etmedim.”
    kurubaş, bandırma hava üssü’nde karataş’ın halefi olmuştur ama aralarında devir teslim gerçekleşmemiştir.
    devirteslim.doc belgesinin 18 kasım 2003 tarihinde oluşturulduğu anlaşılıyor. avukatı ali fahir kayacan’ın verdiği bilgiye göre, karataş’ın savcıya verdiği fotoğraflardan biri kendisini 20 kasım 2003 tarihinde askeri ataşe olarak pentagon’da dönemin savunma bakanlığı siyasi müsteşarı paul wolfowitz’le birlikte gösteriyor. karataş, 30 ağustos 2003 tarihli fotoğrafta ise yine wolfowitz’le birlikte görülüyor. bu kez mekân türk büyükelçiliği. çünkü 30 ağustos zafer bayramı kutlaması var büyükelçilik’te.
    (geçenlerde geçirdiği ameliyat nedeniyle raporlu olan tümgeneral karataş, son yaş toplantısında 1 yıl süre uzatımı aldı.)"

    http://www.hurriyet.com.tr/….asp?yazarid=308&gid=61
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap