• sözlükte bulunmamasına çok şaşırdığım, faydalı işler yapan bir internet sitesi.

    geçen kampüsün playstation 3'lerinin birinde pes 2011 oynuyoruz, benim de pek huyum değildir, beceremem playstation futbolunu ama multitap yaparız 4 kişi olunca hatalar göze çarpmaz fark yemeyiz deyince kabul etmiştim. açtık oyunu, ulan bi baktım menü türkçe. bi an şoke oldum ama dedim olsun ne var yani, biri bi yama yazmıştır olur. sonra işte bu kadro kurma ayarlama safhası bilirsiniz, elemanlar yardırıyo, mal mal izledim. bitti.

    maça başladık, ulan o da ne? bildiğin türkçe, coşkulu komik bi herif anlatıyor maçı, arkada da yorumcu olarak kalın sesli sakin bi herif var. resmen maça konsantre olamadım, yer yer saçmaladı, yer yer güzel anlattı, yer yer gecikti erken söyledi vesaire, ama hakkaten oyuna çok ayrı bir tat kattı bu kardeşimiz.

    maçı anlatırken, arada şuh bir hatun sesi "türkçespiker.com iki takıma da başarılar diler" gibi bi anons geçince hem kahkaha attım, hem de siteye girdim akşam eve gidince. bu elemanlar oturmuşlar, pes'in, fm'nin ve fifa'nın bir çok versiyonu için türkçe spiker yamaları hazırlamışlar ve "tamamen ücretsiz" dağıtıyorlar.

    cidden kolay bir iş değil. bakın bunun yazılı çevirisi bile günler alırken, pes'in hakkaten çok konuşan spikerinin her cümlesini çevirmek, bunu gerçek bir spiker gibi yapabilmek, üstüne yer yer güldürebilmek cidden çok takdir ettiğim bir konu oldu, dolayısıyla kendilerinin başlığını üşenmedim açıverdim hemen.

    her yıl pes'in, fifa'nın on binlerce, belki yüz binlerce kopyasının orjinal satıldığı türkiye'de, oyun reklamlarının televizyonda, kampüslerde, metro istasyonlarında dönmeye başladığı zamane türkiye'sinde bu futbol oyunlarının halen türkçe spikeri ve hatta menüsü bile olmaması çok üzücü bir konu, neyse ki bu elemanlar oturmuş uğraşmış ve güzel bir iş çıkarmışlar ortaya.

    kendilerinin yerinde olsam konami ve ea ile yazışır, "bakın biz bunu yaptık, ücretsiz dağıtıyoruz, cüzi bi ücret karşılığı bunu orjinal oyuna koysak olmaz mı?" diye sorarım. yapın bunu beyler. çıkardığınız işin profesyonel spikerlerden neredeyse farkı yok.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap