58 entry daha
  • asagidaki cok iyi belgeselde, simdilerdeki hikayesi anlatilmis ulke.

    http://www.aljazeera.com/…8/201184144547798162.html

    bizim rezil medyamizin rezilligini gostermek icin gelsin! ne zamaniniz haber yapti, ne tarafiniz, ne hurriyetiniz ne de milliyetiniz, vs.
    niye aceba? izleyin izleyin, cekinmeyin.

    suriye'deki bir catismaya dair(toplam olen sayisi on ikiydi sanirim) "dehset gunu" diye manset atmistilar, ki atsinlar, bir insanin bile olmesi basli basina tabii ki bir dehsettir fakat habercilik ciddi bir adalet perspektifi gerektirir. mansetin atildigi gun bahreyn'de, yukaridaki videoda gorecekleriniz yasandi: yuzlerce insan, rasgele atesle ve silahsizken(ozgur bahreyn ordusu diye bir ordulari bulunmuyor; bulunmayan ordulari eski super komsulardan destek de almiyor), gorulecegi gibi kameralar karsisinda katledildi. ve ates edenler bahreyn ordusu ve bu orduye eklenmis suudi askerleriydi.

    kimler kimler???

    suudiler hafiz, suudiler! su demokratik arap bahari muhafizlari; su buyyyyuk liderin taziyeye gidip potansiyel olcumune ihtiyac duymadan deprem harcligini kabul ettigi beyaz fistanli diktatorun ulkesi. su uc adet "helal" karisini ulkede birakip binlerce dolari bir gunde party girller ile abd de harcayan "salimler"in ulkesi.

    bahreyn yalniz, cunku dusmaninin dostu cok buyuk.
    bahreyn yalniz, cunku dostunun super gucu yok.
    bahreyn yalniz, cunku zaten bir super guc filan istemiyor ve beklemiyor.
    bahreyn yalniz, cunku sokaklarda, binlerce sesle bagiriyor; ne idugu belirsiz silahlar ve bin farkli temsilci sesiyle degil.
    bahreyn yalniz cunku canavarin istahini kabartmamis ve dolayisiyla "yigitttt" komsu ulke liderlerinin 'caka'larina nail olamamis.

    bahreyn yalniz "ama" guzel!

    iyi bir yazarin dedigi gibi, "populer olan her sey, en fazla ucuncu kalitedir." ya; bahreyn populerlesemiyor, zira populerligi saglayan kanallar cok kalitesiz ve kotu.
    bu diyalektige bir ornek verip bahsi kapatayim: uluslararasi ve vahsi bir saldiri hakli kilinsin diye uzun suredir populerlestirilmis suriye'yi agzindan dusurmeyip, bahreyn'i agzina alamamis olan populerlerden biri kim? -on yil once ortaligi, "cok satmis olmakla" kasip kavuran, simdi ise esamesi okunmayan, bir zamanlarin cok cok populer romaninin, "aldatmak"in yazari ahmet altan!
115 entry daha
hesabın var mı? giriş yap