3 entry daha
  • teyfur erdoğdu bu kadar medyatik birisi olmamasına rağmen erhan afyoncunun ona saldırmasında bir kişisel husumet olduğunu düşünüyorum, hatta biliyor gibiyim de mevzuyu uzatmaya gerek yok şimdilik.

    afyoncu'nun bahsettiği durmuş hocaoğluyla ilgili yazısıyla ilgili bilgiler de aşağıda meraklısına.

    kendisi durmuş hocaoğlu'nu tarihçiler öldürdü yazısını türkiye günlüğünde yazmıştır. yazının künyesi:

    erdoğdu, a. teyfur, “durmuş hocaoğlu’nu tarihçiler öldürdü!”, türkiye günlüğü, 104, 2010, s. 90-95.

    aşağıdaki iki linkten ilki türkiye günlüğündeki yazıya atıfta bulunan bir yazı; ikincisi ise teyfur erdoğdu'nun liberalseste yazdığı durmuş hocaoğlu'yla ilgili yazı.

    http://www.ulkuocaklari.org.tr/…-ersagun-h2188.html
    http://www.liberalses.com/…-ii-durmus-hocaoglu.aspx

    bu da teyfur erdoğdu'nun yazdığı türkiye günlüğündeki editorun tanıtım yazısı:

    bir yığın ilim hırsızı madrabaza ordinaryus pâyesi verilen bu "yurdum üniversiteleri"nde nasıl ki, nurettin topçu gibi bir âlim ve mütefekkir, kadro verilmediği için lise öğretmenliğinden tekaüte ayrıldıysa durmuş hocaoğlu da benzer şeylere muhatap olmuştur. teyfur erdoğdu'yu, okurken cemiyet ve memleketim adına şahsen utandığım yazısında bunların bir kısmına temas ediyor, ibretle okuyacaksınız... durmuş hocaoğlu’nun yazdıklarını, sadece muarızları değil, dost ve arkadaş çevresinin bile mühim bir kısmı görmemezlikten geldi. bazıları, anlamaktan dahi âciz oldukları için mânâsızca burun kıvırdılar. kimileri de okumaya üşendiği (çünkü çoğu göründüğünden daha tembeldir) ve yahut da ‘ağır’ metinleri okumaktansa yumruk yemeği tercih edebilecek kadar kalın kafalı oldukları için, o yaşarken onu, ondaki cevheri farketmediler. bizim ülkemizde zaten yakın arkadaşlar birbirleriyle, üstelik haddinden fazla yârenlik ederler, etmeye hattâ bayılırlar da birbirlerinin yazdıklarını pek fazla okumazlar. okurlarsa da -yazı sahibi başkalarınca okunur hale geldi de biraz şöhreti arttıysa- ekseriyâ bir ‘pot’unu bulup ‘şöhret’inin ‘kâzip’ olduğuna kendilerini inandırmak, böylece içten içe bir parça rahatlamak için okurlar... sayın süleyman seyfi öğün ve teyfur erdoğdu başta olmak üzere, mütevazı ‘armağan’ımıza katkıda bulunan herkese yürekten teşekkür ediyorum...
92 entry daha
hesabın var mı? giriş yap