276 entry daha
  • haberlerde hukuktan anlamayan adamların yorumlarıyla saçma sapan yorumlar yapılan bir iddianamedir. bunların en abeslerinden biri aziz yıldırım için 41 yıl ile 114 yıl hapis cezası isteniyormuş. yeni şike yasasının yürürlüğe girmesi ile bu rakam 65.5 yıla iniyor. türk ceza sisteminde bir insanın bu kadar cezayı alması mümkün ama bu kadar yıl hapiste kalması mümkün değil. herkes bunu bu şekilde algılıyor. yani aziz yıldırımın hayatı 200 yıl bile olsa 114 yıl veya 65.5 yıl hapis yatmayacak elbette. çünkü infaz kanununun 107. maddesine göre aziz yıldırım en fazla 32 yıl hapis yatabilir. 114 yıl değil 1000 yıl da ceza alsa en fazla yatacağı miktar 32 yıldır.

    yeri gelmişken başka bir konuya daha değinmek istiyorum. hakimlerin suçlulara verdiği müebbet hapis cezası da elbette hayatın sonuna kadar değildir. ağırlaşmış müebbet hapis cezasının miktarı 30 yıl, normal müebbet cezasının miktarı da 24 yıldır. son olarak türk ceza sisteminde öngörülen en fazla ceza miktarı 40 yıldır. yani seri katliam yap, herkese tecavüz et, yatacağın miktar en fazla kırk yıldır. ha kırk yıl da az bir miktar değil, ama hayatın sonuna kadar diye bir hapis cezası yoktur.

    şike iddianamesine dönecek olursak, hukuktan bi haber adamların sırf ünlü bir dava diye yorumlar yaptığı, tahminlerde bulunduğu yazılar ve programlar "körler, sağırlar birbirini ağırlar" şeklinde oluyor.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap