3 entry daha
  • kadın şoför dendiği zaman şoförlük eden etmeyen bütün kadınlar kızıyor ama bunu farketmek için mutlaka kadınlardan nefret eden bir erkek olmaya lüzum yok. erkek şoförler hata yapmıyor mu, yapıyor. hatta bikaç hafta beyimle gözlemledik bunları, ayıca bir hareket gördüğümüzde bu kadın, bu erkek diye kabaca saydık ve başabaş bir sayı bulduk.
    peki kadın şoförün yaptığı hata niçin böyle göze batıyor? çünkü bu hatalar bir pattern oluşturuyor. ortalama şoförün gözünde bir minibüsçü nasıl minibüsçüye özgü hatalar/hareketler/hayvanlıklar yapıyorsa bir taksici, bir kadın şoför motifi var. dikkat çekmesi bu yüzden diye düşünüyorum.
    öte yandan bu işinin elinde ehliyet var, yani bayağı bayağı trafikte araba kullanmaya ehil bulunmuş. bu yüzden kabahati şoföre bulmak yerine bu kişinin yetersiz bir şekilde trafiğe çıkmasına müsaade eden merciden şikayet etmek daha anlamlı. zaten sürücü kurslarında insana neden adam gibi araba kullanmak öğretilmez anlamıyorum. sanki "yiyin lan birbirinizi" diye özellikle salıyorlar.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap