• kimi katıldıkları protestolardan, kimi açtıkları pankartlardan, kimi ise hiçbir suçu olmadığından tutuklanan ve sayıları 500`ü bulan öğrencilerdir.

    şimdi peşinen söylemekte fayda var. bu başlığın altına bişeler yazmak için girdim fakat böyle bir başlık olmadığını gördüm. aklıma geldiği kadar aradım belki başka başlıklar açılmıştır diye ama bulamadım. beki gerçekten vardır. eğer varsa bir tane daha olmuş olur, böylesine önemli konu için. eğer varsa, varsın ben haksız olayım ama eğer yoksa yazıklar olsun ekşi sözlük.

    sen ki, abuk sabuk, olur olmaz herşey için başlıklar açan nice yazarlar barındırıyorsun içinde!! götte çıkan bir kıldan tutunda abuk sabuk futbolcular için bile başlık açıp nice entryler giren yazarlar, konu böylesine üzücü, utanılması gereken bir mesele olunca neden bir kelime etmezler acaba diye düşünüyor insan. üstelik bu yazarların çoğu öğrenci. yani bu tutukluların hepsiyle ya akran ya okuldan arkadaş! insan bu durum karşısında daha da bir şaşırıyor.

    bugün iki tane masumun davası vardı. 2 seneden fazladır içerdeler. hala içerde kalmalarına hükmetti yüce türk adaleti. üstelik o mahkeme o iki masumu suçlayamıyor bile.

    içerde nice öğrenciler var sayın ekşi sözlük yazarları. çoğu ya bir protestodan, ya pankarttan, ya ücretsiz eğitim istediklerinden ya da siyasi görüşlerinden içeride. hem de büyük çoğunluğu yargılanmayı bekliyor işlemedikleri suçlardan ötürü. eminim ki bazılarınız 'ben niye orada değilim demek ki bir suçları vardır' diye geçiriyorlardır. ama eğer biraz vaktinizi, şu abuk sabuk başlıklara harcıyacağınız kadarının yarısını bu arkadaşlarınızın gerçekten suçu neymiş diye araştırmaya, onlara destek olmaya harcasaydınız sanırım bu ülke en azından gelecekte daha güzel bir ülke olabilir.

    dünyanın onlarca değişik şehrinde, binlerce öğrenci her türlü eşitsizliğe, haksızlığa karşı tek yürek olup dimdik dururken bakın biz neleri konuşuyoruz. biz bu hesabı sormadıkça ama en başta kendi vicdanımızda sormadıkça adalet bizim neyimize! halbuki biraz empati nelere kadir!

    yazıklar oldu bizden öncekilere, yazıklar oluyor bize ama bari yazıklar olmasın bizden sonrakilere!
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap