290 entry daha
  • bu ülkenin nesini sevmediğimi çok net anlamış bulunuyorum an itibariyle. demokrasinin beşiğiyim, benim dünyaya karşı bir sorumluluğum var, fransa demek "mission civilisatrice" (uygarlaştırıcı ?) demek diye atıp tutup işler ciddiye bindiğinde yabancı düşmanlıklarını gizleyememeleri, batı değerlerinin her an her yerde en üstün değerler olduğu yanılgılarını asla sorgulamamaları bütün sorun.

    ülkenin en iyi, en ciddi gazetesi le monde'da yayınlanan şu linkteki makaleye bir göz atınız. makalenin adı "diktatörlerin kötü zevki". bu yıl ölen diktatörlerden yola çıkarak diktatörlüklerde ve otoriter rejimlerde liderlerin yaptırdığı veya sahip olduğu nesnelerin çirkinliğinden yakınıyor. tamam, heykeller, eşyalar çirkin olabilir. ancak kaddafi linç edilirken üstünden çıkan tabancaya takılıp "şu tabancaya bakın... ne kadar çirkin..." demenin alemi ne? veya dünyanın en normal camisini makalenin fotogalerisine ekleyip "bilmemkimin yaptırdığı cami... disneyland gibi hahaha" yazmanın ne manası var anlamak mümkün değil.

    gerçi birkaç yıl önce mumbai'deki, mimarisiyle şehrin sembollerinden biri olan otelin uğradığı saldırıyı anlatmaya "evet sayın seyirciler arkamda gördüğünüz bu kitsch otel dün gece terörist bir saldırıya hedef oldu" diye başlayan toplumdan ne beklenir ..
1691 entry daha
hesabın var mı? giriş yap