• aklievvelin birinin benim icin, guya asagilamak maksadiyla uydurdugu tanimlama.

    eksik kalmis, tamamlayayim.

    facebook benim, degil turkiye'de, degil abd'nin baska bir yerinde, silikon vadisi'nin gobeginde dahi "nerede calisiyorsun?" sorusuna cevap olarak verdigimde "o ne yahu ? ne is yapiyor o sirket?" diye soruldugu donemlerde calismaya basladigim, biraktigimda ise dunyada 600 milyon kullaniciya ulasmis, google'a ter dokturmeye baslamis bir sirkettir.

    o fanboy'u olmakla hakarete maruz kaldigim sanilan facebook'un o donem uzerinde calistigi sunucularin ucte birini bizzat ben kurdum, bir o kadarinin da baskalari tarafindan kurulumunun otomatizasyonu icin gerekli yazilimlari gelistirdim. ufak bir network'den dunyanin en buyuk network'lerine evriminde 7/24 izleyip, ayakta kalmasini, saglam bir sekilde calismasini saglayan ekibin (sre) ilk elemani bendim. o facebook'un bebek adimlarindan, tay tay yurumesine, yurumeyi birakip kosmasina kadar olan surecte ben elinden tutuyordum.

    demem o ki, bugun geldigi yerden ovunecek ilk 300 kisiden biri benim. yaptigi en iyi is bkz vermek olan biri degilim cok sukur. musaade edin de fanboyu olmaktan gurur duyayim.
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap